Now Reading
Θρησκευτικό κολλέγιο βαπτιστών διακόπτει τη φοίτηση τρανς άντρα

Θρησκευτικό κολλέγιο βαπτιστών διακόπτει τη φοίτηση τρανς άντρα

ΗΠΑ: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 | 11:07

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αφροδίτη Παπαγεωργίου | Trans News | T-zine.gr

 

Ένα θρησκευτικό κολλέγιο, στο Τενεσσί, διέκοψε τη φοίτηση τρανς μαθητή επειδή θα προχωρούσε σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού.

Θρησκευτικό κολλέγιο βαπτιστών διακόπτει τη φοίτηση τρανς άντρα.

Θρησκευτικό κολλέγιο βαπτιστών διακόπτει τη φοίτηση τρανς άντρα.

Πρόκειται για το Welch College, στην πόλη Gallatin, κοντά στο Νάσβιλ, το οποίο διέκοψε τη φοίτηση του 21χρονου τρανς άντρα, Yanna Awtrey, αφότου έκανε αρχικά επέμβαση μαστεκτομής.

Ο Awtrey έκανε την επέμβαση στις 2 Αυγούστου και όπως αναφέρει ξύπνησε από την αναισθησία μέσα από δάκρυα χαράς, όπως δήλωσε στο Advocate, μέσω e-mail. Ωστόσο, ένα ζευγάρι το οποίο του είχε υποσχεθεί να τον φιλοξενήσει κατά την ανάρρωσή του, το ακύρωσε αφότου έμαθε τι είδους επέμβαση είχε κάνει. Μετέπειτα κάποιο άλλο γνωστό του τρανς πρόσωπο τον φιλοξένησε, ενώ ο Awtrey σχεδίαζε να επιστρέψει στο Welch College, το συντομότερο δυνατόν που θα του επέτρεπε η υγεία του. Αργότερα, όμως, έλαβε μέσω e-mail επιστολή του κολλεγίου που του ανακοίνωνε ότι δεν θα του επέτρεπαν να επιστρέψει, λόγω της «φύσης» της επέμβασης που έκανε. «Ήταν μαζί η καλύτερη και χειρότερη μέρα της ζωής μου», δήλωσε.

Λίγες ημέρες αργότερα το κολλέγιο προσφέρθηκε να τον στεγάσει σε ένα μοτέλ για μία εβδομάδα και να πληρώσει τα έξοδα διατροφής του, μετά όμως θα έπρεπε να τα βγάλει πέρα μόνος του. Επιπλέον, έπρεπε να περάσει από ακρόαση πειθαρχικής επιτροπής, που πράγματι έγινε την Τετάρτη που μας πέρασε, όπου αποφασίστηκε η διακοπή της φοίτησής του και να κάνει εκ νέου αίτημα μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, ωστόσο ο ίδιος αμφιβάλλει κατά πόσον το Welch College θα τον δεχτεί ξανά.

«Πιστεύω ότι το κολλέγιο δεν με απέβαλλε πλήρως, γιατί δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση αυτήν, και ότι θα είχα δήθεν την ευκαιρία της επιστροφής», είπε.

Αρκετά μίντια κάλυψαν την ιστορία του και απεύθυναν ερώτημα για σχολιασμό στο Welch College. Σε ένα εξ αυτών, στο BuzzFeed News, υπεύθυνοι του κολλεγίου είπαν πράγματι την αλήθεια για την απόρριψη της συγκεκριμένης περίπτωσης του Awtrey’s και επιβεβαιώνοντας τους φόβους του, καθώς η απάντησή τους αφορά το τρανς στάτους του Awtrey:

«Το κολλέγιο πιστεύει ότι ο Θεός δημιούργησε την ανθρωπότητα μέσω δύο διακριτών και αλληλοσυμπληρούμενων φύλων: το άρρεν και το θήλυ. Το κολλέγιο αναγνωρίζει την πτώση της ανθρωπότητας στην αμαρτία ως αποποίηση της θεϊκής δημιουργίας, συμπεριλαμβανόμενης της σφαίρας της σεξουαλικότητας. Το κολλέγιο πιστεύει ότι τα άτομα που βιώνουν τέτοιου είδους «σύγχυση» -και τα «δεινά» που συνήθως συνακολουθούν- πρέπει να περιβάλλονται με αγάπη και κατανόηση. Επίσης, όμως, το κολλέγιο πιστεύει ότι η προσπάθεια κάποιου ανθρώπου να υποδυθεί την σωματική ταυτότητα άλλου, συνιστά απόρριψη του θεϊκού σχεδίου για την ανθρωπότητα».

Ο Πρόεδρος του κολλεγίου, Matt Pinson, προσέθεσε ότι θα συνεχίσουν να «προσεύχονται» για τη «σύγχυση» που βρίσκονται τα άτομα σχετικά με το φύλο τους, ωστόσο θα πρέπει να τιμούν παράλληλα τις αξίες του ιδρύματός τους, καθώς και της χριστιανικής παράδοσης».

Μετά όλων αυτών ο Awtrey θα παραμείνει στο μοτέλ μέχρι τη Δευτέρα, και μετά σχεδιάζει να πάει σε φιλικά του πρόσωπα που θα τον φιλοξενήσουν στη Νότια Καρολίνα. «Βρέθηκα δύο φορές κάτω απ’ την προοπτική της αστεγίας, και τις δύο φορές λόγω της ταυτότητας φύλου μου, και το μόνο που μου μένει είναι να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να μου ξανασυμβεί», δήλωσε στο BuzzFeed, συμπληρώνοντας: «Θα κάνω πλέον ένα βήμα τη φορά, προσεκτικά».

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί