Το 55ο τρανς άτομο δολοφονήθηκε στο Πακιστάν μέσα σε δυόμισι χρόνια.

Πακιστάν: Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 | 17:22

Samaa Web Desk | Sajjad Haider | 28 Μαρτίου.

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | T-zine.gr

Trans News

Το 55° τρανς άτομο δολοφονήθηκε στο Πακιστάν μέσα σε δυόμισι χρόνια.

Το 55° τρανς άτομο δολοφονήθηκε στο Πακιστάν μέσα σε δυόμισι χρόνια.

Peshawar.- Ένα τρανς άντρας και ένας ακόμη άντρας δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς στην περιοχή Ring Road του Πεσαβάρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Samaa.

Αυτή η δολοφονία προστίθεται ανάμεσα στις υπόλοιπες φρικώδεις δολοφονίες τρανς ανθρώπων στο Πακιστάν και είναι η 55η δολοφονία τρανς ανθρώπου από τον Ιανουάριου του 2015, σύμφωνα με την οργάνωση τρανς δικαιωμάτων Trans Action Pakistan.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τρανς άντρας ταυτοποιείται με το όνομα Daniyal. Η δολοφονία του έγινε στο δρόμο ενώ βρισκόταν με έναν άλλο άνδρα σε ταξί (richshaw, χειροκίνητο ταξί που χρησιμοποιείται στη χώρα), όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρά εναντίον τους.

Το δελτίο της αστυνομίας αναφέρει ότι υπήρξαν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί και πέθαναν επί τόπου, ενώ οι άγνωστοι διέφυγαν.

Ο τρανς άντρας διέμενε στην περιοχή Lakki Marwat, σύμφωνα με το SP City Kokab Khan. Κατευθύνονταν από το Pathang chowk στην Iqbal Plaza όταν έγινε η δολοφονική επίθεση, σύμφωνα με την Samaa.

Οι σωροί τους μεταφέρθηκαν στο Khyber Teaching Hospital για να γίνουν οι τυπικές ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Η αστυνομία προς το παρόν κρατά τον οδηγό ταξί και έχει αρχίσει έρευνες προς αναζήτηση των αγνώστων σε διάφορες περιοχές.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Samaa