Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 | 19:45
Ένας νεαρός εξηγεί τι σημαίνει να περπατά χέρι – χέρι με τον αγαπημένο του σε ένα πάρκο της Γλασκόβης, εν έτει 2018
Το διαφημιστικό σποτ του BBC εναντίον της ομοφοβίας, ένα οπτικοποιημένο ποίημα
Με έναν τρόπο που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ποίηση, το τηλεοπτικό δίκτυο BBC αποφάσισε να καταγράψει το πώς είναι μια ομοφοβική κοινωνία εν έτει 2018.
Ένας νεαρός, δίπλα στον οποίο βρίσκεται ο σύντροφός του, αρχίζει να εξηγεί πώς είναι η ζωή του όταν οι ψίθυροι και τα βλέμματα αποδοκιμασίας έχουν στόχο να τον πείσουν να αφήσει το χέρι αυτού που πραγματικά αγαπά. Οι περιγραφές των ανθρώπων γύρω του, σ’ ένα πάρκο, στη Γλασκόβη του 2018 αφορούν τη δική του ζωή, που πρέπει να κάνει μια επιλογή και ή να ζήσει στη σκιά ή να ζήσει με θάρρος.
Ποιος είναι ανειλικρινής; Ο ίδιος και ο αγαπημένος του που έχουν αποφασίσει ποιος είναι δρόμος τους στη ζωή, ξεκάθαρα και έντιμα, χωρίς να υποδύονται κάτι άλλο το πρωί και να είναι κάτι άλλο το βράδυ ή όλων αυτών που ανατριχιάζουν στη θέα δύο ανδρών πιασμένων από το χέρι;
«Είμαστε στη Γλασκόβη, Μάρτιο του 2018, σ’ ένα πάρκο. Έχω αργήσει και είναι καιρός να πάρω μια απόφαση. Είμαστε και οι δύο αγόρια, βλέπετε. Αν μπορούσες να κοιτάξεις πίσω, θα έβλεπες εκατοντάδες μάτια, να προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτό το χέρι μέσα σ’ ένα άλλο χέρι. Κάποιοι χαμογελούν και είναι περήφανοι για ‘μένα και θέλουν να το ξέρω.
» Όμως, υπάρχουν και τα βλέμματα που με προκαλούν. Σαν όλο αυτό να είναι ένα παιχνίδι σκάκι και να είμαι έτοιμος να μου κάνουν ματ. Και πρέπει να μαντέψω: τι θα κάνουν μετά; Θα ψιθυρίζουν και θα με δείχνουν, κρίνοντάς με…»…
© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Φιλοξενεί ειδησιογραφία, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, θέματα ενημέρωσης και ιστορίας της τρανς* και ευρύτερα της LGBTQI+ κοινότητας, θέματα πολιτισμού, λάιφστάιλ και πολλά-πολλά ακόμη. Αποτελεί συνέχεια του trans.gr, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ενημέρωσης της τρανς* κοινότητας.