Το δικαστήριο προτείνει θανατική ποινή για τον πατέρα που βασάνισε και σκότωσε τον 8χρονο γιο του επειδή νόμιζε πως είναι γκέι

ΗΠΑ: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 | 09:40

T-zine.gr

LGBTQI News

Το δικαστήριο προτείνει θανατική ποινή για τον πατέρα που βασάνισε και σκότωσε τον 8χρονο γιο του επειδή νόμιζε πως είναι γκέι


O άντρας που σκότωσε βάναυσα τον οχτάχρονο γιο της συντρόφου του επειδή πίστευε ότι είναι ομοφυλόφιλος αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή για τα αποτρόπαια εγκλήματά του.

Οι δικαστές πρότειναν να καταδικαστεί σε θάνατο ο Isauro Aguirre ο οποίος τον Νοέμβριο κρίθηκε ένοχος για τον επί σειρά μηνών βασανισμό και το θάνατο του 8χρονου Gabriel Fernandez.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, το δικαστήριο άκουσε πως ο Isauro και η σύντροφος του Fernandez χτυπούσαν, δάγκωναν, έκαιγαν με τσιγάρα, και πυροβολούσαν με αεροβόλο το μικρό αγόρι.

Όμως τα βασανιστήρια του μικρού Gabriel περιελάμβαναν και άλλες ταπεινωτικές και αποτρόπαιες τιμωρίες καθώς τον έβαζαν να τρώει περιττώματα γάτας, αλλά και τα δικά του και τον εμετό του.

Αφού δολοφονήθηκε, οι δύο γονείς είχαν καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το έγκλημά τους, δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Δεν κάλεσαν το 911 για να βοηθήσουν τον Gabriel. Κάλεσαν το 911 να καλύψουν όλα όσα του έκαναν», είπε.

Ο 8χρονος νοσηλεύτηκε και πέθανε δύο μέρες αργότερα. Εν τω μεταξύ, τέσσερις κοινωνικοί λειτουργοί αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες σε σχέση με το θάνατο.

Τα μηνύματα κειμένου που προβλήθηκαν στο δικαστήριο μεταξύ της μητέρας και του φίλου της έδειξαν ότι το ζευγάρι προσπάθησε να κρύψει την κατάχρηση ενώ ο Gabriel ήταν ακόμα ζωντανός.

Ο Aguirre θα καταδικαστεί επισήμως στις 8 Μαρτίου 2018.

Σε εξέλιξη είναι και η δίκη της μητέρας του αγοριού η οποία αντιμετωπίζει επίσης την θανατική ποινή.

 

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  LiFO