Now Reading
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ουάσιγκτον αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέπεται δείκτης φύλου για τα μη-δυαδικά πρόσωπα

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ουάσιγκτον αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέπεται δείκτης φύλου για τα μη-δυαδικά πρόσωπα

ΗΠΑ: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 | 11:09

Μετάφραση: Ε. Α. | Trans News | T-zine.gr

 

Νομοσχέδιο κάνει μόνιμη την τρέχουσα πολιτική του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που σημαίνει ότι κάθε κάτοικος θα μπορεί να επιλέξει την επιλογή ”Χ” ως δείκτη φύλου, εάν το επιθυμεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ουάσιγκτον αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέπεται δείκτης φύλου για τα μη-δυαδικά πρόσωπα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα νομοσχέδιο, κατά το οποίο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα πρέπει να παρέχει δείκτη φύλου για τα μη δυαδικά-άτομα στα έγγραφα ταυτότητας.

Η ψήφιση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπέδειξε για δεύτερη φορά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο, το οποίο τώρα θα πρέπει να περάσει από την δήμαρχο Mayor Muriel Bowser για την υπογραφή της (Στην Ουάσιγκτον ο νόμος ορίζει ότι κάθε νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί και να εγκριθεί δύο φορές από το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν ενσωματωθεί στο νομικό σύστημα).

Το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίχθηκε από την Brianne Nadeau, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζει ως μόνιμη την ρύθμιση που εγκρίθηκε από την διοίκηση της Bowser, η οποία θα επιτρέπει σε κάθε κάτοικο της Ουάσιγκτον, ανεξάρτητα από το πως προσδιορίζεται, να αποκτήσει άδεια οδήγησης ή έγγραφο ταυτότητας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με δείκτη φύλου ”Χ” , που σημαίνει ”άλλο” ή ”απροσδιόριστο”.

Με αυτήν την πολιτική, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταρρίπτει την απαίτηση που ίσχυε στο παρελθόν για τα άτομα που ήθελα να μεταβάλλουν το δείκτη φύλου στα έγγραφά τους, που προϋπέθετε από τα άτομα να έχουν έγγραφη επιστολή από ιατρικές υπηρεσίες που θα επιβεβαίωνε το φύλο του ατόμου.

Αντί αυτού, κάθε άτομο έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει μια φόρμα στην οποία θα δηλώνει αν προσδιορίζεται είτε ως άνδρας, είτε ως γυναίκα, είτε ως μη-δυαδικό πρόσωπο.

Όταν επήλθε αυτή η αλλαγή πέρυσι, έγινε αντιληπτή από τις κοινότητες τρανς και μη-δυαδικών ατόμων ως ένδειξη προόδου και ως ένας τρόπος για να σταματήσουν οι ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες υπόκεινται τρανς άτομα και άτομα που δεν προσδιορίζονται με βάση το έμφυλο δίπολο άνδρα-γυναίκα, όταν θέλουν να αλλάξουν τα έγγραφα ταυτότητας.

Διαβάστε: Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ζητά την οικονομική στήριξή σου.

Αλλά επειδή οι δράσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατά την εντολή της Bowser, αποτελούν εκτελεστική ενέργεια, πρακτικά η πολιτική θα μπορούσε να αντιστραφεί ή να καταργηθεί με την ιδιοτροπία οποιουδήποτε μελλοντικού δημάρχου.

Το νομοσχέδιο Nadeau θεσπίζει τώρα αυτήν την πολιτική ως μόνιμη, που σημαίνει ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί στην περιφέρεια, όπου τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ισχυρές-οι σύμμαχοι της LGBTQΙ κοινότητας.

Αυτή τη στιγμή, δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Καναδά, της Αυστραλίας, του Νεπάλ, ακόμα και του Πακιστάν, επιτρέπουν σε πολίτες να αποκτούν ταυτότητα και διαβατήριο με δείκτη φύλου εκτός από ”γυναίκα” και ”άνδρα”, παρέχοντας την επιλογή ”Χ”.

Πρόσφατα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε ότι το Υπουργείο έκανε κατάχρηση εξουσίας όταν αρνήθηκε να παρέχει διαβατήριο σε κάτοικο των ΗΠΑ που προσδιορίζεται ως ίντερσεξ, επειδή δεν ήθελε να επιλέξει ”άνδρα” ή ”γυναίκα” ως επιλογή για το δείκτη φύλου στο έγγραφο αίτησης.

Παρόλο που η Ουάσιγκτον ήταν η πρώτη πολιτεία που ξεκίνησε να παρέχει επιλογή δείκτη φύλου για μη-δυαδικά άτομα σε επίσημα έγγραφα ταυτότητας, άλλες πολιτείες όπως η Μέιν, η Καλιφόρνια και το Όρεγκον, έχουν από τότε συμμαχήσει με πολιτείες που υιοθέτησαν τέτοιες αλλαγές.

Δείτε Επίσης

«Είναι σημαντικό για μένα, να διασφαλίζουν οι νόμοι μας ότι όλες-όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό, για αυτό εισήγαγα και άσκησα πίεση για αυτό το νομοσχέδιο”, δήλωσε η Nadeau. ”Μόλις καθιερωθεί ως νόμος, θα θέσει την περιφέρεια στην πρώτη γραμμή προστασίας για LGBTQΙ και μη-δυαδικού κατοίκους. Ο νόμος θα αλλάξει οριστικά τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνεται το φύλο σε έγγραφα ταυτότητας, στην περιφέρεια, επιτρέποντας σε κατοίκους να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν».

 


 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Metro Weekly

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί