Now Reading
Το Μέιν γίνεται η 12η πολιτεία που εκδίδει πιστοποιητικά γέννησης φύλου «Χ» για τα μη δυαδικά πρόσωπα.

Το Μέιν γίνεται η 12η πολιτεία που εκδίδει πιστοποιητικά γέννησης φύλου «Χ» για τα μη δυαδικά πρόσωπα.

ΗΠΑ: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 | 22:35

Μετάφραση: Μαρίνα Νικολάου | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Το Μέιν έγινε η 12η πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνώρισε νόμιμα τους μη δυαδικούς πολίτες

Το Μέιν γίνεται η 12η πολιτεία που εκδίδει πιστοποιητικά γέννησης φύλου «Χ» για τα μη δυαδικά πρόσωπα.

Το Μέιν γίνεται η 12η πολιτεία που εκδίδει πιστοποιητικά γέννησης φύλου «Χ» για τα μη δυαδικά πρόσωπα. | Drew Angerer/Getty)

Το Μέιν έγινε η 12η πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνώρισε νόμιμα τους μη δυαδικούς πολίτες στα πιστοποιητικά γέννησης, με ανακοίνωση την Τρίτη 14 Ιουλίου – η οποία ήταν η Διεθνής Ημέρα των Μη Δυαδικών Ανθρώπων.

Η νομοθετική εξουσία, έτσι, διευκολύνει τα μη δυαδικά ενήλικα πρόσωπα, καθώς και τα ανήλικα να ενημερώσουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους ταυτότητα φύλου, αφού έχουν ήδη κάνει την κίνηση για να προσθέσουν ένα δείκτη «X» στις άδειες οδήγησης και τις ταυτότητες της Πολιτείας από το 2018.

Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν έναν μη δυαδικό δείκτη και για τα νεογέννητα τους, με την επιλογή να το ενημερώσουν αργότερα αν χρειαστεί.

Τα μη δυαδικά πρόσωπα που έχουν αμερικανική υπηκοότητα, έτσι, έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μια διαδικασία για την αλλαγή του δείκτη φύλου όπως στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή στην απόκτηση υγειονομικής περίθαλψης.

Ορισμένες Πολιτείες προσφέρουν έναν τρίτο δείκτη φύλου μόνο σε ορισμένα επίσημα έγγραφα, για παράδειγμα, στα δελτία ταυτότητας που εκδίδονται από την Πολιτεία, όπως άδεια οδήγησης, αλλά όχι σε άλλα έγγραφα, όπως στο πιστοποιητικό γέννησης.

 

Οι ακτιβιστές χαιρετίζουν την αλλαγή στο νόμο περί πιστοποιητικών γέννησης.

Σύμφωνα με ένα αρχείο που εκδόθηκε από το γραφείο της κυβερνήτριας Janet Mills, τα ενήλικα πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μη δυαδικό δείκτη φύλου στο πιστοποιητικό γέννησής τους, υποβάλλοντας μια αίτηση. Ως μέρος αυτής, ανέφεραν ότι τα αιτούντα πρόσωπα, πρέπει να στείλουν «μια ατομική συμβολαιογραφική επιβεβαίωση ότι η αλλαγή έγινε για να ευθυγραμμιστεί η εγγραφή με την ταυτότητα φύλου τους».

Οι γονείς των μη δυαδικών παιδιών, επίσης, μπορούν να συμπληρώσουν μια αίτηση εάν υποβάλουν «δήλωση εξουσιοδοτημένου γιατρού ή παρόχου ψυχικής υγείας που επιβεβαιώνει ότι το επιθυμητό φύλο είναι σύμφωνο με την ταυτότητα φύλου του ανηλίκου».

Αυτή η κίνηση έγινε αφού το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Μέιν δήλωσε νωρίτερα ότι εξετάζει μη δυαδικούς δείκτες, σύμφωνα με το WCSH.

Τα νέα χαιρέτησαν τοπικοί ακτιβιστές, οι οποίοι χαιρέτισαν τον νέο νόμο ως ένα ακόμη άλμα για τους τρανς και τους μη δυαδικούς ανθρώπους στην πολιτεία.

«Αυτές οι αλλαγές είναι πραγματικά συναρπαστικές και θα κάνουν μια σημαντική διαφορά στη ζωή των τρανς ανθρώπων σαν εμένα και των ανθρώπων των οποίων η ταυτότητα φύλου δεν είναι αποκλειστικά άνδρας ούτε αποκλειστικά γυναίκα», δήλωσε η Gia Drew σε δελτίο τύπου, διευθύντρια του προγράμματος για τα δικαιώματα των κουήρ στο Μέιν.

«Έχουμε ακούσει από τόσους πολλούς ανθρώπους, καθώς και από γονείς τρανς και μη δυαδικών παιδιών, που έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ με την παρωχημένη διαδικασία.

«Ελπίζω ότι τα νέα αυτών των αλλαγών που είναι αναγκαίες και στηρίζονται στον αυτοπροσδιορισμό θα φέρουν φως στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών», πρόσθεσε.

Για τα μη δυαδικά πρόσωπα, τα έγγραφα ταυτοποίησης προκαλούν προβλήματα.

Η σύγχυση σχετικά με τους δείκτες φύλου στα επίσημα έγγραφα αυξάνεται μόνο από ομοσπονδιακές υπηρεσίες που διαχειρίζονται διαβατήρια και κάρτες κοινωνικής ασφάλισης – καθώς προσφέρονται μόνο οι δείκτες «Α» και «Θ». Ως αποτέλεσμα, πολλές ΛΟΑΤΙ ομάδες αγωνίζονται για έναν πιο συμπεριληπτικό, ομοσπονδιακό νόμο για τους δείκτες φύλου.

ο Κολοράντο, το Νιου Τζέρσεϋ, η Γιούτα, το Νέο Μεξικό, το Ιλινόις, η Νεβάδα, το Ρόουντ Άιλαντ, η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον, το Όρεγκον και το Κοννέκτικατ έχουν θεσπίσει νομοθεσία που προσφέρει στους κατοίκους τη δυνατότητα για τρίτο δείκτη φύλου για τα πιστοποιητικά γέννησης, σύμφωνα με ομάδες παρακολούθησης, καθιστώντας το Μέιν τουλάχιστον τη 12η πολιτεία που το πράττει.

Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες, όπως το Κάνσας ή το Τενεσί, απαγορεύουν την πλήρη αλλαγή σε δείκτες φύλου σε οποιοδήποτε έγγραφο.

 

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Δέκα χώρες του κόσμου που αναγνωρίζουν πάνω από δύο φύλα, ταυτότητες και εκφράσεις φύλου.

Διαβάστε: Η τοξική σου αρρενωπότητα δηλητηριάζει τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Ένα, δύο, τρία, πολλά-πολλά φύλα!

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Support Sex Workers – Greece

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  pinknews
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί