Now Reading
Το Ομοσπονδιακό Εφετείο έκρινε ότι και οι δύο γονείς που ανήκουν στο ίδιο φύλο μπορούν να αναγράφονται στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο έκρινε ότι και οι δύο γονείς που ανήκουν στο ίδιο φύλο μπορούν να αναγράφονται στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους

ΗΠΑ: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 | 07:50

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News | T-zine.gr

 

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο έκρινε ότι και οι δύο γονείς που ανήκουν στο ίδιο φύλο μπορούν να αναγράφονται στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους

Οι υποστηρικτές του γάμου ομοφυλοφίλων πανηγυρίζουν στο Κοινοβούλιο της Ινδιανάπολης αφού το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 26 Ιουνίου 2015.

Τα έγγαμα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ιντιάνα μπορούν να αναγράφονται και οι δύο ως γονείς στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους, σύμφωνα ομοσπονδιακό δικαστήριο που αποφάνθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

Το 7ο Αμερικανικό Εφετείο έκλεισε την απόφαση του την Παρασκευή, 32 μήνες μετά την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Το Εφετείο ενέκρινε την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου ότι, όπου η άρνηση να συμπεριλάβει και τις δύο συζύγους ως γονείς στα πιστοποιητικά γέννησης, η Ιντιάνα τους αρνείται μια «σειρά από παροχές που έχουν συνδέσει οι Πολιτείες με το γάμο» στο πλαίσιο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για το γάμο ομοφυλοφίλων.

«Οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι», δήλωσε η Karen Celestino-Horseman, μία από τους δικηγόρους για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου. «Αυτό παίρνει πολύ βάρος από τους ώμους τους. Ζουν σαν οικογένειες και αναρωτιούνται αν αυτό θα τους χώριζε».

Σύμφωνα με το νόμο της Ιντιάνα, τα ζευγάρια του αντίθετου φύλου που χρησιμοποίησαν τεχνητή γονιμοποίηση θα μπορούσαν ακόμα να καταγράψουν τον σύζυγο της γυναίκας ως πατέρα του παιδιού. Ωστόσο, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια απαγορεύονταν να κάνουν το ίδιο. Αυτό σήμαινε ότι η μη βιολογική μητέρα θα έπρεπε τότε να υιοθετήσει αυτό που, σύμφωνα με τον νόμο της Ιντιάνα, ήταν το παιδί της από το γάμο της.

Όταν ήρθε σε επαφή με το CNN, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ιντιάνα δήλωσε ότι δεν ήταν διαθέσιμο για σχόλια.

Ένα κατώτερο δικαστήριο είχε αποφανθεί νωρίτερα υπέρ των ομοφυλοφίλων ζευγαριών στην υπόθεση.

Ωστόσο, οι γονείς εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε ανησυχία ως προς το αν το Εφετείο θα υποστήριζε αυτή την απόφαση ή αν η μια σύζυγος θα έπρεπε να περάσει από αυτό που ένας δικηγόρος χαρακτήρισε ως τη χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία υιοθέτησης των μη βιολογικών παιδιών της.

Γονείς στο θάνατο, αλλά όχι στη ζωή

Η απόφαση έφερε ανακούφιση και αίσθηση ικανοποίησης στους ενάγοντες Crystal και Noell Allen.

Μετά από 16 χρόνια που είναι μαζί και δύο χρόνια γάμου, η Crystal έμεινε έγκυος με δίδυμα το 2015 χρησιμοποιώντας δότη σπέρματος. Μαζί με την 5χρονη κόρη τους, η οικογένεια Allen ήταν ενθουσιασμένη που καλωσόρισαν τα νέα δίδυμα.

Αλλά μετά από επιπλοκές στη μήτρα, η Crystal γέννησε τον Ashton και την Alivea στις 19 εβδομάδες. Πέθαναν αμέσως μετά τη γέννα.

Ενώ θρηνούσαν την απώλεια των παιδιών τους, το νοσοκομείο είπε ότι δεν μπορούσαν να καταχωρήσουν την Noell ως γονέα στα πιστοποιητικά γέννησής τους. Ωστόσο, θα μπορούσε να αναφέρεται ως γονέας στα πιστοποιητικά θανάτου των παιδιών της.

«Όταν το είδαμε, ήταν σαν αλάτι σε μια νέα πληγή», είπε η Crystal. «Ήταν περίεργος ο τρόπος για το πώς αισθάνονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για εμάς και τις οικογένειές μας».

Το πιστοποιητικό γέννησης για τα δίδυμα αναγράφει τώρα και τους δύο γονείς.

Νομική αβεβαιότητα

Το 7ο Αμερικανικό Εφετείο συζήτησε την υπόθεση για περισσότερα από δυόμισι χρόνια – μία από τις μεγαλύτερες συζητήσεις για το εν λόγω δικαστήριο, σύμφωνα με την Celestino-Horseman.

Ενώ η υπόθεση περίμενε μπροστά στους δικαστές, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια σε όλη τη χώρα αποφάνθηκαν υπέρ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε παρόμοιες περιπτώσεις πιστοποιητικών γέννησης.

Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε νόμο του Αρκάνσας που απαιτούσε από τους συζύγους να είναι εγγεγραμμένοι στα πιστοποιητικά γεννήσεως που ισχύουν για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ενώ η απόφαση της Παρασκευής παρείχε κάποια σταθερότητα στο ζήτημα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ιντιάνα μπορούσε ακόμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου άφησε ανοιχτό το σημαντικό ζήτημα της νόμιμης συγγένειας ενός παιδιού, όταν πρόκειται για γκέι ζευγάρια. Επειδή όλοι οι ενάγοντες ήταν γυναίκες, η απόφαση επικεντρώθηκε στα ζευγάρια λεσβιών χρησιμοποιώντας δότες σπέρματος.

Όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε το 2015 να κάνει το γάμο του ιδίου φύλου νόμιμο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, άνοιξε μια σειρά δικαστικών μαχών. Οι Πολιτείες πρέπει τώρα να αποφανθούν σχετικά με τις παροχές συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης για τα ζευγάρια που μόλις πρόσφατα είχαν τη δυνατότητα να παντρευτούν, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Δείτε Επίσης

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Μπαμπάς-Μαμά εναντίον Γονέας 1-Γονέας 2

Διαβάστε: Συμβούλιο της Ευρώπης: Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τις διακρίσεις κατά των πολύχρωμων οικογενειών

Διαβάστε: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση για την αναγνώριση των υιοθεσιών ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από CNN

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί