Now Reading
Το Ουισκόνσιν θα μπορούσε να προστεθεί στις 19 Πολιτείες που παρέχουν προστασίες υγείας στα τρανς πρόσωπα

Το Ουισκόνσιν θα μπορούσε να προστεθεί στις 19 Πολιτείες που παρέχουν προστασίες υγείας στα τρανς πρόσωπα

ΗΠΑ: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 | 15:35

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Ένας δικαστής αποφάσισε σύμφωνα με τη νομοθεσία για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ότι πρέπει να προστατεύει τους τρανς ανθρώπους από διακρίσεις.

Το Ουισκόνσιν θα μπορούσε να προστεθεί στις 19 Πολιτείες που παρέχουν προστασίες υγείας στα τρανς πρόσωπα.

Το Ουισκόνσιν θα μπορούσε να προστεθεί στις 19 Πολιτείες που παρέχουν προστασίες υγείας στα τρανς πρόσωπα.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε ότι η νομοθεσία για τη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (ACA), υποχρεώνει το Ουισκόνσιν να τερματίσει τις πρακτικές διακρίσεων με τις οποίες αρνείται να καλύψει ιατρική περίθαλψη στους τρανς πολίτες – μια ισχυρή απόφαση που μπορεί να επηρεάσει και πολλές άλλες Πολιτείες.

Το Ουισκόνσιν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εννέα πολιτείες που έχουν σήμερα νόμους που εμποδίζουν τους τρανς ανθρώπους να λαμβάνουν κάλυψη για τη φροντίδα που σχετίζεται με τη μετάβασή τους. Σύμφωνα με αυτές τις πρακτικές, Πολιτείες όπως η Αλάσκα, το Ουαϊόμινγκ, το Τενεσί, η Τζόρτζια και το Οχάιο απαγορεύουν συγκεκριμένα την κάλυψη και τη φροντίδα των τρανς ανθρώπων και επιπλέον 23 πολιτείες δεν διαθέτουν ειδικές προστασίες για πολίτες που αναζητούν φροντίδα που σχετίζεται με τη μετάβαση τους.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, με εκκρεμοδικίες που διεξάγονται στο Ουισκόνσιν και την Αϊόβα. Στις αρχές του έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα αποφάσισε κατά του αποκλεισμού, αλλά η κυβερνήτης Kim Reynolds, Ρεπουμπλικανή, απάντησε υπογράφοντας νόμο που ανάγκασε ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς. Μια αγωγή από την Αμερικάνικη Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες στην Αϊόβα εκκρεμεί προς το παρόν.

Η απόφαση αυτής της εβδομάδας στο Ουισκόνσιν καθιερώνει ένα ισχυρό ομοσπονδιακό προηγούμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νίκες σε άλλες Πολιτείες. Το περιφερειακό δικαστήριο είχε ήδη εκδώσει και στις αρχές του έτους απόφαση κατά της απαγόρευσης να παρέχει η Πολιτεία φροντίδα και τώρα με την απόφαση του, ο δικαστής William Conley του Πρωτοδικείου των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια του Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει εύλογη νομική βάση για την άρνηση της περίθαλψης .

Γράφοντας υπέρ των εναγόντων, ο Conley αναγνώρισε ότι οι ιατροί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η περίθαλψη που σχετίζεται με τη μετάβαση είναι ιατρικά αναγκαία. Η ασυμφωνία φύλου μπορεί «να προκαλέσει δυσμενή συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη, σοβαρή ψυχική δυσφορία, αυτοτραυματισμό και αυτοκτονικό ιδεασμό» εάν «αφεθεί ή δεν αντιμετωπιστεί επαρκώς», γράφει ο δικαστής.

Ο Conley ισχυρίζεται επίσης ότι η άρνηση αυτής της περίθαλψης παραβιάζει το άρθρο 1557 της νομοθεσίας για την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, το οποίο απαγορεύει στα κέντρα υγείας που χρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνουν διακρίσεις βάσει της ταυτότητας φύλου. Η διοίκηση του Τραμπ προσπαθεί επί του παρόντος να διαγράψει αυτές τις προστασίες.

Ακόμη και όταν η διοίκηση του Τραμπ προσπαθεί να πάρει πίσω αυτές τις προστασίες, ο Conley δήλωσε ότι οι επαγγελματικές οργανώσεις, όπως η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, η Ενδοκρινολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία «έχουν ήδη εγκρίνει τις χειρουργικές επεμβάσεις που επαναπροσδιορίζουν το φύλο ως ιατρικά αποδεκτές, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για την ασυμφωνία φύλου». Στην πραγματικότητα, οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών της πολιτείας έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι η υφιστάμενη πολιτική άρνησης της κάλυψης «έρχεται σε σύγκρουση με την τρέχουσα ιατρική πρακτική».

Ωστόσο, η Πολιτεία του Ουισκόνσιν ισχυρίστηκε ότι η κάλυψη της περίθαλψης που σχετίζεται με τη μετάβαση θα ήταν υπερβολικά κοστοβόρα. Ο Conley διαπίστωσε ότι δεν είναι αξιόπιστη, επισημαίνοντας ότι εκτιμάται πως η υγειονομική περίθαλψη θα κοστίσει στη πολιτεία μεταξύ 300.000 και 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως ή «0,1 με 0,3 του 1% του μεριδίου της πολιτείας στον ετήσιο προϋπολογισμό για την φροντίδα στο Ουισκόνσιν».

Ενώ η απόφαση έχει εκδοθεί, μπορεί να μην είναι το τέλος της υπόθεσης. Τα κόμματα συναντώνται στις 27 Αυγούστου με άλλο δικαστή για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Η Πολιτεία Ουισκόνσιν θα μπορούσε να ασκήσει έφεση κατά της υπόθεσης και, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα μπορούσε τελικά να αποφασιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στο Ουισκόνσιν εγκρίνει την ασφαλιστική κάλυψη επαναπροσδιορισμού φύλου για τους τρανς εργαζομένους.

Διαβάστε: Κάλυψη των χειρουργικών επεμβάσεων επαναπροσδιορισμού φύλου για τους τρανς εργαζομένους στο Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ.

Διαβάστε: Η Ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτεί τις επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Out
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί