Πακιστάν: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 | 19:28
Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.
Το Πακιστάν ανοίγει την πρώτη κλινική προσφέροντας ξεχωριστή θεραπεία για τρανς ασθενείς.

Στο Πακιστάν άνοιξε ειδική κλινική νοσοκομειακής περίθαλψης για την παροχή θεραπείας σε τρανς ασθενείς.
Η κλινική στην πρωτεύουσα του Ισλαμαμπάντ θα προσφέρει στα μέλη της τρανς κοινότητας δωρεάν θεραπεία με ειδικευμένους γιατρούς με επίκεντρο τη θεραπεία των τρανς που έχουν ανάγκη υπηρεσιών υγείας. Τα εγκαίνια της κλινικής ακολουθούν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι τα δημόσια νοσοκομεία στην επαρχία Πουντζάμπ πρέπει να παρέχουν χωριστές εγκαταστάσεις για τους τρανς ασθενείς. Η απόφαση του δικαστηρίου προέκυψε εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν τα μέλη της τρανς κοινότητας του Πακιστάν όταν αναζητούσαν ιατρική περίθαλψη.
Έκανε το πρώτο βήμα
Έγινε το πρώτο βήμα στο Πακιστάν, η κλινική ανοίχτηκε από την υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Shireen Mazari, μαζί με τον υπουργό Υγείας Aamir Mehmood Kiyani. Κατά την τελετή εγκαινίων, η Mazari μίλησε για τη σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, ανέφερε το Ary News. «Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη συμπερίληψη χωρίς διακρίσεις για να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παροχή βασικών υγειονομικών εγκαταστάσεων σε όλους τους πολίτες μας», είπε. «Αυτό το βήμα για την ίδρυση ξεχωριστού χώρου για τους τρανς ανθρώπους έχει ληφθεί ως μέρος του Νόμου για τους Τρανς το 2018.»
Υψηλά επίπεδα βίας
Αν και φέτος σημειώθηκε πρόοδος για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων στο Πακιστάν, οι τρανσφοβικές διακρίσεις και η βία παραμένουν ανεξέλεγκτες στη χώρα.
Σε μια σημαντική εξέλιξη, Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν ψήφισε για να περάσει ο νόμος για την προστασία των τρανς ατόμων (Προστασία των Δικαιωμάτων), το 2017, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σχετικά με τη νομική προστασία για τα τρανς άτομα και επιτρέπει τα τρανς άτομα να «μεταβάλουν» τον δείκτη φύλου τους, χωρίς την έγκριση από το ιατρικό συμβούλιο.
Η χώρα έχει επίσης ανοίξει ένα σχολείο για νέα τρανς άτομα και είδε την πρώτη της τρανς γυναίκα να προσλαμβάνεται ως υπεύθυνος ειδήσεων για το Kohinoor News. Ωστόσο, ο τρανς πληθυσμός του Πακιστάν είναι ευρέως στοχευμένος για βία.
Περισσότεροι από 60 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν αυτό το έτος και πάνω από 500 δολοφονήθηκαν από το 2015.
Οι ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το πρόσωπο της τρανς κοινότητας στο Πακιστάν και έχουν καλέσει την κυβέρνηση να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση της «ενδημικής» βίας που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι στο Πακιστάν.
Διαβάστε ακόμα: Έκαψαν ζωντανή τρανς γυναίκα στη Σαχίοαλ στο Πακιστάν
© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter
© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Η Τζένη Πατεράκη είναι τρανς γυναίκα και έχει σπουδάσει Αγγλική φιλολογία. Έχει συνεργαστεί ως εξωτερική συνεργάτης σε εγχώρια περιοδικά. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας. Χόμπι της η φωτογραφία.