Αυστραλία: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 | 10:30

Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr
 

Την πρώτη εβδομάδα του πιλοτικού προγράμματος στην Αυστραλία, οι τρανς άνθρωποι ζήτησαν συμβουλές σχετικά με τις αιτήσεις μεταβολής του φύλου, ονόματος και της πρόσβασης στις τουαλέτες.

Το πρώτο κέντρο νομικής υποστήριξης για τους τρανς ανθρώπους ανοίγει στην Αυστραλία.

Δικηγόροι και εθελοντές από το ICLC και το Dentons υπεύθυνοι του πιλοτικού προγράμματος (Φωτογραφία: Facebook)

  Την περασμένη εβδομάδα οι τρανς άνθρωποι της Αυστραλίας επισκέφθηκαν το μη κερδοσκοπικό νομικό κέντρο Inner City (ICLC) στο Σύδνεϋ για εξειδικευμένη νομική βοήθεια.

Οι συμβουλές κυμαίνονταν από τις αιτήσεις μεταβολής ονόματος μέχρι και την πρόσβαση στις τουαλέτες, σύμφωνα με την διευθύντρια του κέντρου Vicki Harding.

Είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα πήγε «πολύ καλά». «Αναμενόταν ότι αυτά τα ζητήματα θα είναι σημαντικά για τους τρανς ανθρώπους», είπε.

Η υπηρεσία Kings Cross που συνεργάζεται με την πολυεθνική εταιρία νομικών, Dentons, παρέχει βοήθεια κάθε απόγευμα Δευτέρας.

Μια πελάτισσα, η Carol, είπε ότι το προσωπικό ήταν «εξαιρετικό, με σεβασμό και έκανε το καλύτερο για να βοηθήσει τις νομικές διαδικασίες μεταβολής φύλου και ονόματος».

Διαβάστε: «Είχα τρομοκρατηθεί για το τι μπορούσε να συμβεί»: ο αγώνας να είσαι τρανς στον χώρο της εργασίας.

Διακρίσεις.

Τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην εργασία, στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες», εξήγησε η Harding. Βιώνουν την κακοποίηση σε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά από ό, τι ο υπόλοιπος πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων των LGB (Λεσβίες, Γκέι, Αμφιφυλόφιλοι), είπε.

Θεωρητικά, η κρατική και ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά των διακρίσεων πρέπει να προστατεύει τους τρανς ανθρώπους της Αυστραλίας στην εργασία και αλλού.

Ωστόσο, αυτή η περιθωριοποίηση και η δυσκολία πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη οδηγεί σε εμπόδια τους τρανς ανθρώπους της Αυστραλίας για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Επιπλέον, εκτός από τρία κράτη, οι τρανς άνθρωποι στην Αυστραλία δεν μπορούν να μεταβάλουν το φύλο τους σε έγγραφα ταυτότητας χωρίς χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθημερινές δυσκολίες.

Διαβάστε: Τρία στα πέντε άτομα διεθνώς αποκαλούν τα τρανς άτομα με λάθος γένος.

Επίσημη έναρξη

Το ICLC παρέχει δωρεάν συμβουλές σε ευάλωτους ανθρώπους για σχεδόν 30 χρόνια. Έχει επίσης αναγνωριστεί με βράβευση για την προσφορά του με εξειδίκευση σε LGBTIQ θέματα.

Ομοίως, το Dentons έχει εννέα εθελοντές δικηγόρους οι οποίοι τώρα εκπαιδεύονται ακολουθώντας άλλους δικηγόρους. Η επιχείρηση βοηθά επίσης στη συγκέντρωση χρημάτων.

Η Harding ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του πρωθυπουργού Scott Morrison σχετικά με την τρανς κοινότητα σίγουρα είχε επίδραση.

«Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήσαμε μια αυξανόμενη αγωνία από την τρανς κοινότητα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των γονέων τρανς παιδιών». Το ICLC συνεχίζει να υποστηρίζει περισσότερα δικαιώματα και προστασία για τη μειονότητα.

Η Harding ελπίζει να ξεκινήσει επίσημα την υπηρεσία τον Νοέμβριο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα της Ημέρας Τρανς Μνήμης.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα θα συνεχίσει να βλέπει πελάτες. «Την επόμενη εβδομάδα έχουμε έναν πελάτη που θέλει να μας μιλήσει για την συμμετοχή του σε αθλήματα χωρίς να χρειάζεται να διατηρεί τα επίπεδα ανδρογόνων ως προϋπόθεση για να αγωνιστεί», είπε η Harding.

«Αν και θεωρήσαμε ότι η διάκριση θα ήταν στην ατζέντα, δεν το περιμέναμε».

Διαβάστε: ΣΥΔ: «Τρανς γυναίκες. Η υγεία των τρανς έχει σημασία»

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News