Now Reading
Το ΣΥΔ κατάθεσε αναλυτικό υπόμνημα προς το Υπ. Παιδείας για τη αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού καθώς και την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης.

Το ΣΥΔ κατάθεσε αναλυτικό υπόμνημα προς το Υπ. Παιδείας για τη αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού καθώς και την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης.

Σήμερα, Τετάρτη 22.2, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας, υπόψη της Υπουργού, κυρίας Κεραμέως και του Υφυπουργού κυρίου Συρίγου, σχετικά με τις θέσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις του ΣΥΔ επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τη πραγματική πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού αλλά και την καθολική εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης στον χώρο της παιδείας.

Το ΣΥΔ κατάθεσε αναλυτικό υπόμνημα προς το Υπ. Παιδείας για τη αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού καθώς και την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης.

Η σχετική ανακοίνωση από την Πρόεδρο του ΣΥΔ, Άννα Απέργη.

Σήμερα καταθέσαμε και εγγράφως τόσο στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, όσο και στον Υφυπουργό κύριο Άγγελο Συρίγο, πλήρες Υπόμνημα με τις θέσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – Transgender Support Association (ΣΥΔ), επί του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή»: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις», που ήταν στη δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Οι παρατηρήσεις μας είναι αναλυτικές σε αρκετά άρθρα και έχουν ως βάση τις θέσεις και τις συστάσεις τόσο Διεθνών Οργανισμών και ιδιαίτερα του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ελπίζουμε η ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τις λάβει σοβαρά υπόψη, στην κατεύθυνση της πραγματικής πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, της καθολικής εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της παιδείας, διότι δυστυχώς η ισχύουσα νομοθεσία για την ίση μεταχείριση και την απαγόρευση των διακρίσεων δεν συμπεριλαμβάνει τον χώρο της παιδείας στο πεδίο εφαρμογής της, καθώς και μίας εκπαίδευσης που θα προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.
#ΣΥΔ #ΥπουργείοΠαδείας #ΛΟΑΤΚΙ #Σχολεία

 

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΔ –> εδώ

 

Νέα | T-zine.gr | 22.02.2023

 

© T-zine.gr 

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί