Now Reading
Το τρανς μοντέλο Maxine Heron εξηγεί γιατί πρέπει να υποστηρίζετε το τρανς παιδί σας

Το τρανς μοντέλο Maxine Heron εξηγεί γιατί πρέπει να υποστηρίζετε το τρανς παιδί σας

Ηνωμένο Βασίλειο: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 | 09:05

Μετάφραση: Άννα Κάβουρα | Trans News | T-zine.gr

 

Το τρανς μοντέλο Maxine Heron εξηγεί γιατί πρέπει να υποστηρίζετε το τρανς παιδί σας

Transgender model Maxine Heron says her parents’ support made all the difference (PinkNews)

Το τρανς μοντέλο Maxine Heron αποκάλυψε την τρανς ταυτότητα της στη μητέρα της σε ηλικία έξι ετών. Οι γονείς της την αποδέχτηκαν και η υποστήριξή τους, της έδωσε το θάρρος να επαναπροσδιορίσει το φύλο της και να αισθανθεί περηφάνια και σιγουριά για το ποια είναι.

«Πάντα ήξερα ότι ήμουν κορίτσι», είπε στο Pink News. «Κατάφερα να το εκφράσω με λέξεις για πρώτη φορά στη μητέρα μου όταν ήμουν έξι χρονών. Και νομίζω ότι δεν της ήταν και τόσο έκπληξη γιατί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου εκφραζόμουν με τρόπο ιδιαίτερα θηλυκό. Και ήταν κάτι περισσότερο από θηλυπρέπεια ή εκκεντρικότητα – απλά ήμουν πάντα η κόρης της».

Αν και η αποκάλυψη ότι είναι τρανς ήταν απροσδόκητη, οι γονείς της αντέδρασαν πολύ θετικά.

«Η μητέρα μου αντιμετώπισε τα νέα με πολλή αγάπη. Αν και νομίζω ότι κανένας από τους γονείς μου δεν περίμενε ποτέ ότι θα είχε να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο», λέει στο Pink News. «Η αντίδρασή τους ήταν πραγματικά θετική, ήμουν πολύ τυχερή. Και οι δύο γονείς μου με υποστήριξαν χωρίς δισταγμό ή επιφυλάξεις – ήταν καταπληκτικό».

Τώρα, η Heron είναι ένα out και υπερήφανο τρανς μοντέλο και η καριέρα της πηγαίνει καλύτερα από ποτέ.

Τα τρανς παιδιά δεν χρειάζεται να ακούνε ότι αυτό που είναι, είναι λάθος.

Καθώς η μισαλλόδοξη ρητορική αυξάνεται μεταξύ ομάδων όπως η λεγόμενη LGB Alliance, η Heron υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι να ακούτε το παιδί σας και απλά να θυμάστε ότι το να είναι κανείς τρανς δεν αποτελεί κίνδυνο.

«Η τρανσφοβική ρητορική έρχεται από μια θέση προκατάληψης, επειδή στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι είναι αυτό για το οποίο μιλάνε. Αν ήξεραν, δεν θα υποστήριζαν αυτά που υποστηρίζουν», εξηγεί.

«Μιλάμε για παιδιά που πραγματικά δεν χρειάζεται να ακούνε συνεχώς ότι αυτό που είναι, είναι λάθος. Τι βλάπτει εάν κάποιο άτομο θέλει να διερευνήσει την ταυτότητα του; Δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός από το ίδιο το άτομο».

Τι να κάνετε εάν το παιδί σας σας αποκαλύψει πως είναι τρανς:

«Απλά αφήστε το παιδί σας να εκφράσει την ατομική προσωπικότητα του και την ταυτότητα φύλου του και μην προσπαθείτε να το αλλάξετε», λέει. «Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει κάποια ιατρική επέμβαση όπως για κάποιο λόγο φοβούνται οι περισσότεροι γονείς –απλά αφήστε το παιδί σας να πειραματιστεί γνωρίζοντας ότι το αγαπάτε και το υποστηρίζετε».

Η θετική αντίδραση από τους γονείς της όταν τους αποκάλυψε πως είναι τρανς, είναι ένα τεράστιο προνόμιο, προσθέτει η Heron, και ο αντίκτυπος που είχε στη ζωή της δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Βλέποντας φίλους της να αποκαλύπτουν την ταυτότητα φύλου τους στους γονείς τους, παρατήρησε το ποσό μεγάλη σημασία έχει για την υγεία και την ευημερία ενός τρανς ατόμου μακροπρόθεσμα, το να έχει μια υποστηρικτική οικογένεια.

«Έχοντας αυτή την υποστήριξη από την πρώτη μέρα, η σχέση με ολόκληρη την οικογένεια είναι πολύ πιο θετική και ιδίως με τους γονείς», προσθέτει.

Υποστήριξη γονέων με τρανς παιδιά:

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οργανώσεις όπως η Charities Mermaidsκαι η Gendered Intelligence προσφέρουν υπηρεσίες υποστήριξης για τρανς παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η Gendered Intelligence δήλωσε στο Pink News: «Η υποστήριξη από τον γονέα ή κηδεμόνα έχει τεράστια θετική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων τρανς. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν απόρριψη από την οικογένεια και τους φίλους τους, καθώς και διάφορα εμπόδια όταν προσπαθούν να βρουν βοήθεια για το παιδί τους στο σχολείο ή στις υπηρεσίες υγείας».

«Σήμερα, τα τρανς άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σε θέση να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους. Οι γονείς είναι σε καλύτερη θέση να υπερασπιστούν τα βασικά δικαιώματα του παιδιού τους στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη».

«Είναι σημαντικό οι γονείς και οι κηδεμόνες να έχουν κι αυτοί χώρο για να διερευνήσουν τα συναισθήματά τους και να αναγνωρίσουν το άγχος κάτω από το οποίο βρίσκονται».

«Στο Λονδίνο, η Gendered Intelligence διαχειρίζεται ομάδες υποστήριξης γονέων και κηδεμόνων που έχουν παιδιά τρανς ηλικίας 8+ ετών. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν γονείς που οργανώνουν τις δικές τους ομάδες. Αυτές οι ομάδες προσφέρουν μια ανεκτίμητη πηγή στήριξης και κατανόησης από εκείνους που βρίσκονται σε παρόμοια θέση».

Ένας εκπρόσωπος της Charity Mermaids είπε: «Το νααποκαλύψει κανείς την ταυτότητα φύλου του στους γονείς του χρειάζεται κότσια, ειδικά όταν δεν έχει ιδέα πως πρόκειται να αντιδράσουν. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την υποστήριξη των τρανς και gender questioning παιδιών και εφήβων είναι το να μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά τα θέματα με την οικογένεια τους, αντί να νιώθουν ότι είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπονται και να το κρατάνε μυστικό».

«Μετά από σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας, γνωρίζουμε ότι οι νέοι που κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας θέλουν απλά να αισθάνονται ότι είναι ασφαλείς και ότι τους ακούνε. Δεν θέλουν κάποιον να τους πει ποιοι είναι ή πώς πρέπει να αισθάνονται».

«Οι εθελοντές των γραμμών βοήθειας μας έρχονται συχνά σε επαφή με γονείς που ανησυχούν και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν το παιδί τους τούς αποκαλύπτει την ταυτότητα φύλου του. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι και οι μαμάδες και μπαμπάδες χρειάζονται υποστήριξη».

«Κάθε γονέας πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο να ανταποκριθεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι το εν λόγω νέο άτομο αισθάνεται ότι το υποστηρίζουν και ότι είναι ελεύθερο να πάρει τις δικές του αποφάσεις, χωρίς να το κρίνουν ή να το αναγκάζουν να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη πορεία».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Το δικαστήριο του Οχάιο υπερασπίζεται την απόφαση τρανς εφήβου για την νομική μεταβολή του ονόματός του.

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Η αναφορά σε λάθος όνομα και φύλο στα τρανς ανήλικα πρόσωπα συνιστά κακοποίηση ανηλίκου σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου στο Καναδά.

Διαβάστε: Το Δικαστήριο στο Καναδά αποφάσισε πως ο πατέρας ενός τρανς εφήβου δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάβαση του.

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί