Το Βερμόντ είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εισαγωγή κατηγορίας τρίτης καταχώρισης φύλου στις άδειες οδήγησης.

ΗΠΑ: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 | 20:31

Howard Weiss-Tisman | 5.1.2018 | Περιοδικό VPR

Μετάφραση για το T-zine.grΕλένη Αναγνωστοπούλου

Trans News

Το Βερμόντ είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εισαγωγή κατηγορίας τρίτης καταχώρισης φύλου στις άδειες οδήγησης.

The Department of Motor Vehicles, seen here, has asked the Law Enforcement Advisory Board to weigh in on a proposed change that would allow the DMV to add a third gender option to Vermont’s license system.

Το Υπουργείο Μεταφορών αποκτά ένα νέο σύστημα πληροφορικής που θα επιτρέπει την εισαγωγή μιας τρίτη επιλογής για άτομα που δεν αναγνωρίζονται ως άνδρες ή γυναίκες.

Το υπουργείο ζήτησε από την συμβουλευτική επιτροπή επιβολής νόμου, να συμβουλέψει επί του νόμου ώστε να συζητηθεί εάν θα είχε αντίκτυπο στους αστυνομικούς όταν πρέπει να σταματήσουν ανθρώπους για τυχόν παραβιάσεις του κώδικα κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής για την επιβολή του νόμου, Richard Gauthier, δήλωσε ότι το συμβούλιο συνεδρίασε πέρυσι με μέλη της τρανς κοινότητας.

Έχοντας ακούσει διάφορες απόψεις στις συναντήσεις αυτές, ο Gauthier ανέφερε ότι κανένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ήταν αντίθετο στην εισαγωγή τρίτης κατηγορίας επιλογής φύλου.

«Η επιτροπή επιβολής του νόμου δεν αντιλαμβάνεται το αίτημα ως προβληματικό για το επόμενο έτος», δήλωσε ο Gauthier. «Η γενική άποψη σχετικά με αυτό το θέμα, ήταν ότι δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για την δουλειά των αρχών».

Διαβάστε ακόμα: Το Όρεγκον γίνεται η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει την ένδειξη nonbinary στις άδειες κυκλοφορίας

Η συμβουλευτική επιτροπή επιβολής του νόμου, είναι μια ομάδα που αποτελείται από αξιωματούχους δημοσίας ασφαλείας που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πολιτείας.

Η επιτροπή προβαίνει σε συστάσεις ως προς το νομοθετικό σώμα σχετικά με θέματα που επηρεάζουν την επιβολή του νόμου, και στη συνοπτική έκθεση του 2017, δήλωσε ότι θα παραμείνει ουδέτερη και ότι η πραγματοποίηση της αλλαγής θα εξαρτηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών.

Η Karen Richards, διευθύντρια της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας Βερμόντ, δήλωσε ότι αν το Υπουργείο Μεταφορών προχωρήσει με την αλλαγή, θα διευρύνει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων στο Βερμόντ, καθώς επίσης θα προσφέρει ενδεχομένως μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση ελέγχου από αστυνομικούς.

Επίσης υποστήριξε ότι κατά κάποιο τρόπο, αυτή η αλλαγή προστατεύει κάθε πρόσωπο που ζει στο Βερμόντ που αποφασίζει να επιλέξει μία από τις τρεις επιλογές στην κατηγορία σε επίσημο έγγραφο.

Διαβάστε ακόμα: Ελλάδα: Κατατέθηκε δικαστικό αίτημα για κενή καταχώριση φύλου – non binary

«Νομίζω ότι είναι μια σημαντική νίκη για τα τρανς άτομα» δήλωσε ο Richards. «Η αλλαγή αυτή αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνουμε».

Το Όρεγκον πέρυσι έγινε το πρώτο κράτος που εισήγαγε την τρίτη επιλογή στην κατηγορία φύλου στις άδειες οδήγησης, ακολουθώντας Καλιφόρνια και Ουάσιγκτον που ακολούθησαν την ίδια πρακτική.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Περιοδικό VPR