Now Reading
Τρανς ακτιβιστές με συμπτώματα COVID19 στο Guayaquil του Εκουαδόρ ζητούν βοήθεια

Τρανς ακτιβιστές με συμπτώματα COVID19 στο Guayaquil του Εκουαδόρ ζητούν βοήθεια

Εκουαδόρ: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 | 10:53

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Βανέσσα Θεοδώρου | Trans News | T-zine.gr

 

Η κατάσταση στη περιοχή έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και στα μέσα του χάους τρανς ακτιβιστές ζητούν βοήθεια.

Τρανς ακτιβιστές με συμπτώματα COVID19 στο Guayaquil του Εκουαδόρ ζητούν βοήθεια.

 

Τρανς ακτιβιστές με συμπτώματα COVID19 στο Guayaquil του Εκουαδόρ ζητούν βοήθεια

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν τρανς ακτιβιστές στη περιοχή Guayaquil του Εκουαδόρ εν μέσω του χάους που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ιστοσελίδα Homosexual μίλησε αποκλειστικά με μια εξ’ αυτών, την Diane Rodríguez η οποία είναι τρανς ακτιβίστρια και πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και επιχειρήσεων LGBTI του Εκουαδόρ.

Η Diane Rodríguez ανέφερε πως αν τα πράγματα είναι άσχημα ήδη για τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής για τα ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα είναι ακόμα χειρότερα, πόσω μάλλον για τα τρανς άτομα.

«Για ένα τρανς πρόσωπο, αν έχει μολυνθεί με COVID19 στο Guayaquil αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου και δε πρόκειται για υπερβολή. Μπορεί να επαληθευθεί από τον καθένα μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως πχ το Twitter. Θα διαπιστώσετε αμέσως ότι αυτά που λέω είναι αληθή».

Κανείς δε απαντά όταν καλείς το 171, τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης του Εκουαδόρ. Σύμφωνα με την Diane Rodríguez, το χάος ξεκίνησε σιγά-σιγά, και η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ελέγξει την διασπορά του Coviid-19, παρείχε προς ενημέρωση του κοινού το νούμερο 171.

«Εκεί υποτίθεται ότι κάποιο άτομο μπορεί να τηλεφωνήσει για να αναφέρει τα συμπτώματά του και βάσει αυτών να του επιτραπεί η πρόσβαση σε δωρεάν τεστ για τον covid-19. Ωστόσο σε αυτό το νούμερο ποτέ δεν έχει υπάρξει απάντηση. Εγώ αισθάνομαι συμπτώματα του covid-19 από τις 16 Μαρτίου».

«Μία νύχτα σηκώθηκα απελπισμένη επειδή δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έβηχα ασταμάτητα, είχα πυρετό αλλά δεν ήταν τόσο υψηλός όσο λένε ότι πρέπει, είχα πόνο στο σώμα, ξηρό βήχα, δύσπνοια, πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους», συμπληρώνει η ίδια.

Εφόσον στο 171 δεν απαντούσαν η Diane Rodríguez έκανε μόνη της ένα τεστ που παρέχεται μέσω ενός διαδυκτιακού τόπου. «Μου βγήκε ότι έχω μια παραλλαγή του covid-19, αλλά αυτό δεν είναι επαρκές τεστ, δεν είναι εργαστηριακή απόδειξη. Γι’ αυτό δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αν έχω ή δεν έχω τον εν λόγω ιό. Έτσι δεν έχω βγει από το σπίτι μου παρά μόνο να κάνω έκτακτες συναλλαγές», σημειώνει.

«Άλλα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα», τονίζει η Diane Rodríguez. Άλλη τρανς ακτιβίστρια με συμπτώματα covid-19 είναι η Raiza Vera μια συνάδελφος που ήδη έχει αναγνωριστεί παλιότερα με φυματίωση.

Γνωρίζουμε ότι άμα κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα είναι πιο ευάλωτος στον εν λόγω ιό, οπότε η Raiza Vera χρειάζεται ειδική μεταχείριση αλλά γνωρίζουμε ότι κανείς μας δεν θα έχει ειδική μεταχείριση δεδομένου ότι τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρη.

«Ο κόσμος πεθαίνει στις πόρτες των νοσοκομείων. Φτάνουν και πέφτουν λιπόθυμοι κανείς δεν τους αγγίζει και ούτε οι αρχές τους απομακρύνουν», λέει η Raiza Vera, ενώ η Diane Rodríguez προσέθεσε ότι: «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε εκείνα τα άτομα που είχαν πεθάνει δεν θα τους έκαναν τεστ για covid-19, γιατί δεν το θεωρούν απαραίτητο».

«Μου φαίνεται εντελώς ανεύθυνο γιατί εδώ αν κάποιος δολοφονήσει κάποιον θα τον εκλάβουν σαν θάνατο από covid-19 και όχι σαν δολοφονία. Είμαστε ξεχασμένοι από τους πάντες, μακάρι να λάβουμε βοήθεια από την κυβέρνηση αν και πολύ αμφιβάλω, δεδομένου ότι όταν αναφέρουμε δολοφονίες τρανς ανθρώπων ποτέ δεν μας έχουν δώσει σημασία, πόσω μάλλον τώρα», συμπληρώνει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι και η Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ έχει παραθέσει το Εκουαδόρ ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Πολύς κόσμος έχει καταφύγει σε δραστικά μέτρα για να ξεφορτωθεί τα πτώματα των αγαπημένων τους και έχουν αρχίσει και τα καίνε, αφού η κυβέρνηση δεν περισυλλέγει τα πτώματα. Το σκηνικό θυμίζει σενάριο του The Walking Dead.

Η Diane Rodríguez και ο Dan Acosta (τρανς άντρας 23 χρονών) θεωρούν ότι πηγαίνοντας στο νοσοκομείο θα θέσουν τον εαυτό τους σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. «Φοβάμαι ότι αν πάω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο να δω αν έχω covid-19, θα καταλήξω χειρότερα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία το τεστ κοστίζει 300 δολάρια», αναφέρει.

Σύμφωνα με την Diane Rodríguez η κυβέρνηση δίνει βοήθημα 60 δολάρια για να βοηθήσει τον πληθυσμό αλλά δεν έχουν λάβει υπόψη τους φυλοδιαφορετικούς ανθρώπους, όπως άλλωστε συνηθίζει αυτή η κυβέρνηση.

Κανένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δουλεύουν σε κομμωτήρια, εστιατόρια ή κάνουν σεξεργασία δεν τους έχει αποσταλεί ειδοποίηση για αυτό το επίδομα.

«Είμαστε μπροστά σε μια κυβέρνηση διεφθαρμένη που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της. Έχουμε πολλάκις καταγγείλει δολοφονίες ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων με έμφαση τις τρανς γυναίκες και ποτέ δεν έχουν ανταποκριθεί. Τώρα αυτό συμβαίνει σε όλο τον πληθυσμό, αλλά οι ΛΟΑΤΚΙ είμαστε αόρατοι. Δεν λέω ψέμματα και δεν υπερβάλλω», καταλήγει.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  homosensual.com
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί