Τρανς ακτιβίστρια: «Χρειάζεται να σώζουμε τις ζωές παιδιών όπως εγώ»

Αυστραλία: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 | 11:55

 

Η νεαρή τρανς ακτιβίστρια Georgie Stone συγκέντρωσε την υποστήριξη περισσότερων από 15.000 ανθρώπων στο αίτημά της να επιτραπεί στους τρανς εφήβους η πρόσβαση σε ορμόνες χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από το δικαστικό σύστημα.

Τρανς ακτιβίστρια: «Χρειάζεται να σώζουμε τις ζωές παιδιών όπως εγώ»


Η Αυστραλία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που απαιτεί νομική έγκριση ώστε να μπορούν τα τρανς άτομα στην εφηβεία να ξεκινήσουν το «δεύτερο στάδιο» της ορμονικής αγωγής.

Η δράση της Stone οδήγησε στην κατάργηση της απαίτησης για δικαστική απόφαση που να παρέχει την άδεια της έναρξης του «πρώτου σταδίου», δηλαδή των αναστολέων εφηβείας.

Η Stone είναι 16 ετών και πέρυσι βραβεύτηκε ως πρόσωπο της χρονιάς για την ακτιβιστική της δράση από την Gay and Lesbian Organisation ofBusiness and Enterprise (GLOBE).

Κατά δήλωσή της, η προϋπόθεση της δικαστικής απόφασης κάνει τους νέους τρανς ανθρώπους να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί τους ενώ ταυτόχρονα καθυστερεί την απαραίτητη αγωγή.

«Το να χρειάζεται να προσφύγουμε στο δικαστήριο είναι μια διαδικασία με πολλά έξοδα, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα και για εμάς τους τρανς νέους αλλά και για τις οικογένειές μας».

Στην Stone παραχωρήθηκε πρόσβαση σε αναστολείς εφηβείας από το Δικαστήριο Οικογενειακού Δικαίου όταν ήταν 11 ετών. Δήλωσε ότι θα αυτοκτονούσε αν ξεκινούσε η εφηβεία της.

«Η ανάμειξη του Δικαστηρίου Οικογενειακού Δικαίου στις ιατρικές αποφάσεις των τρανς εφήβων στην πραγματικότητα βλάπτει τα παιδιά που υποτίθεται ότι προστατεύει», έγραψε στο αίτημά της.

«Χρειάζεται να το αλλάξουμε αυτό τώρα αμέσως και να σώσουμε τις ζωές παιδιών όπως εγώ», είπε.

Η Stone θα υποβάλλει το αίτημά της στο Κοινοβούλιο στο τέλος του μήνα.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Ειρήνη Συνοδινού.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Star Observer