Now Reading
Τρανς άνδρας ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και περαστικούς και στη συνέχεια του αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη.

Τρανς άνδρας ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και περαστικούς και στη συνέχεια του αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη.

Στην Τυνησία ένας τρανς άνδρας δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση όταν οι αστυνομικοί είδαν ότι ο δείκτης φύλου στην ταυτότητά του δεν ταιριάζει με την πραγματική του ταυτότητα.

Ο Ahmed El-Tounsi ήταν με μια ομάδα συναδέλφων τρανς ακτιβιστών στην Τύνιδα, κοντά στη γαλλική πρεσβεία, όταν η αστυνομία πλησίασε και τους ζήτησε ταυτότητα.

Ακολούθησε μια προφορική διαμάχη, που έγινε σωματική όταν η αστυνομία άρχισε να τους επιτίθεται, ανέφερε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αν και η ομάδα προσπάθησε να τρέξει, είπε ο El-Tounsi, οι αστυνομικοί τους κυνηγούσαν και ενθάρρυναν τους περαστικούς να συμμετάσχουν, φωνάζοντας: «Σκότωσέ τους, είναι σοδομίτες».

Οι περαστικοί ακολούθησαν τον El-Tounsi και τους φίλους του στα σοκάκια και «τους χτύπησαν χωρίς αίσθηση συνείδησης».

«Άρπαξαν τα τηλέφωνά μας για να διαγράψουν στοιχεία από την επίθεση και είπαν: «Θα σας σφάξουμε», πρόσθεσε.

«Ένιωσα ότι ολόκληρη η χώρα μας χτύπησε εκείνη την ημέρα».

Ο τρανς άνδρας που χτυπήθηκε από την αστυνομία δέχτηκε άρνηση παροχής ιατρικής φροντίδας από τρανσφοβικούς γιατρούς.

Ο El-Tounsi λέει ότι αργότερα του αρνήθηκαν την ιατρική φροντίδα λόγω της ταυτότητας φύλου του. Θυμάται τον γιατρό να λέει: «Είσαι μια ειδική περίπτωση, δεν μπορώ να σε περιθάλψω εδώ. Πήγαινε κάπου αλλού».

Σε ένα άλλο νοσοκομείο, το οποίο επικεντρώνεται στην υγεία των γυναικών, ο El-Tounsi παρακάλεσε τους γιατρούς να τον θεραπεύσουν, λέγοντας: «Αιμορραγώ, θα πεθάνω, παρακαλώ να με θεραπεύσεις».

Λέει ότι ο γιατρός του είπε: «Μοιάζεις με άντρα, αυτό είναι γυναικείο νοσοκομείο».

Κατά τη διάρκεια των πολλαπλών προσπαθειών του να πάρει ιατρική φροντίδα, ο El-Tounsi λέει ότι συνέχεια τον αποκαλούσαν με το όνομα που είχε στην ταυτότητα, κοροϊδεύτηκε, ανακρίθηκε για την ταυτότητα φύλου του και του απευθύνονταν με λανθασμένες αντωνυμίες.

Ο El-Tounsi και άλλοι τρανς ακτιβιστές προσπάθησαν να υποβάλουν καταγγελία για να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους αστυνομικούς που εμπλέκονται. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν το αίτημά τους να ελέγξουν τα πλάνα από κάμερα σε κοντινή περιοχή.

Οι δικηγόροι του υπέβαλαν έφεση τον Οκτώβριο και αναμένουν την τελική απόφαση.

Τρανς ακτιβιστές αναφέρουν την αστυνομική βία στην Τυνησία εδώ και χρόνια.

Ο El-Tounsi ίδρυσε μια οργάνωση το 2018 με την ονομασία OutCasts, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τις τρανς κοινότητες στην Τυνησία που στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει νομική αναγνώριση για τους τρανς ανθρώπους στην Τυνησία. Οι τρανς άνθρωποι συχνά συλλαμβάνονται αυθαίρετα ή υφίστανται κακοποιητικούς ελέγχους από την αστυνομία που οδηγούν σε δίωξη.

Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, έχουν υπάρξει 12 ποινές φυλάκισης εναντίον τρανς ανθρώπων και ομοφυλοφίλων βάσει νόμων που ποινικοποιούν τη σοδομία, άσεμνη συμπεριφορά στο κοινό και προσβολής αστυνομικού.

Ο Said Ayadi, κοινωνικός λειτουργός της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων Damj , με έδρα την Τύνιδα, δήλωσε ότι η επίθεση στον El-Tounsi τον Αύγουστο αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης του 2020.

Μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, η Damj κατέγραψε 21 υποθέσεις δημόσιας βίας εναντίον τρανς ανθρώπων, 10 περιπτώσεις βασανιστηρίων και 2 περιπτώσεις αξιωματικών ασφαλείας που εκφόβιζαν τρανς ανθρώπους σε εγκαταστάσεις κράτησης.

Δείτε Επίσης

Φέτος, η Damj παρείχε νομική βοήθεια σε 75 περιπτώσεις ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και απάντησε σε 98 αιτήματα για νομική διαβούλευση.

Ο Ayadi είπε: «Αυτοί οι αριθμοί είναι πέντε φορές υψηλότεροι από αυτούς που καταγράψαμε το 2019, δείχνοντας μια ανησυχητική αύξηση στις διώξεις των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19».

Νωρίτερα φέτος, μια ομάδα ΛΟΑΤΚΙ στην Τυνησία, η Mawjoudin, ανέφερε αύξηση των κλήσεων στην τηλεφωνική γραμμή παροχής συμβουλευτικής στήριξης.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί