Now Reading
Τρανς γυναίκα σκέφτεται να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο διότι τα τρανς δικαιώματα δέχονται επίθεση: “Προσπαθούν να μας διαγράψουν”.

Τρανς γυναίκα σκέφτεται να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο διότι τα τρανς δικαιώματα δέχονται επίθεση: “Προσπαθούν να μας διαγράψουν”.

Η επίθεση του συντηρητικού κόμματος των Τόρυς στη νομοθεσία που ψήφισε το κοινοβούλιο της Σκωτίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είναι απλά μόνο το τελευταίο παράδειγμα του πως τα τρανς δικαιώματα εργαλειοποιούνται από τους πολιτικούς και τούτο μπορεί να οδηγήσει κάποια τρανς άτομα να θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Απευθυνόμενος προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ο Υπουργός για τη Σκωτία, Alister Jack, δήλωσε πως θα ενεργοποιήσει τη διάταξη 35 -μία διάταξη που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί- ώστε να εμποδίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας που ψήφισε το Κοινοβούλιο της Σκωτίας και να τη μπλοκάρει.

Πρόκειται για μία νομοθεσία που θα έκανε πιο ανθρώπινες τις ζωές των τρανς ανθρώπων ώστε να μπορεί να αναγνωρίζεται το φύλο τους νομικά, σε έγγραφα κοινά για όλους όπως το πιστοποιητικό γέννησης, τα πιστοποιητικά γάμου ή συμφώνου και να επιτρέπεται στα τρανς άτομα να αναγνωρίζονται με τον κατάλληλο τρόπο όταν παντρεύονται ή στο θάνατό τους.

Η Sophie Rebecca, χορεύτρια που έχει ήδη μεταβάλει τα έγγραφά της (με τη παλαιά νομοθεσία) ώστε να μπορεί να παντρευτεί με το πραγματικό της φύλο αναφέρει πως νιώθει “κάπως μουδιασμένη με αυτόν τον αδέξιο τρόπο” της Βρετανικής κυβέρνησης και το “πόσο μισεί τα τρανς άτομα”.

Αναφέρει πως σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα, καθώς νιώθει πως τα τρανς δικαιώματα βρίσκονται σε συνεχή επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

“Προσπαθούν να διαγράψουν τα τρανς άτομα, και όταν προσπαθήσεις να πεις σε κάποιον να προσέξει τί συμβαίνει απ’ το 2016 και μετά, μπορεί να σε πουν συνομωσιολόγο”, αναφέρει στο PinkNews.

“Εάν θα πρέπει να μιλήσουμε για τη Βρετανική κυβέρνηση, είναι απολύτως σκ@τά -συγχωρήστε μου την έκφραση- αλλά λόγω αυτών, σκέφτομαι να φύγω για τον Καναδά”.

“Η σύντροφός μου κι εγώ, σκεφτόμαστε να δούμε πως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε με κάποιο τρόπο άσυλο. Εν τοις πράγμασι θα πρέπει να εγκαταλείψω όλη την οικογένεια και τους φίλους μου και να πάω σε μία άλλη χώρα, λόγω αυτής της κατάστασης”.

Η νομοθεσία της Σκωτίας στόχο είχε να διευκολύνει τη διαδικασία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου αφαιρώντας τη προϋπόθεση των ιατρικών διαγνώσεων και ανάμεσα σε άλλα μέτρα θα χαμήλωνε την ηλικία στα 16.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Alister Jack, Υπουργού Σκωτίας, η νομοθεσία αυτή θα είχε επιπτώσεις στη νομοθεσία για την ισότητα – γι’ αυτό τη μπλόκαρε. Παρά αυτούς τους ισχυρισμούς όπως πολιτικών των Τόρυς αλλά και των Εργατικών, δεν θα είχε απολύτως καμία τέτοια επίπτωση, καθώς η νομοθεσία προστασίας από τις διακρίσεις δεν εξαρτάται καθόλου απ’ τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Η απόφαση αυτή πιθανότατα θα εξεταστεί και δικαστικά και ήδη πολιτικοί αναφέρουν πως θα αποτελούσε “καύσιμο” στο κίνημα ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Ο Jason Potts είναι τρανς άντρας που έχει αιτηθεί νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του και εργάζεται στο δημόσιο. Αναφέρει πως είναι “απολύτως ακατανόητο” γι’ αυτόν το γεγονός ότι οι Τόρυς “ρισκάρουν να τα βάλουν με όλη τη Σκωτία μέσω του πληθυσμού των τρανς που είναι το 0,5%”.

“Εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα τρανς άτομα ως πιόνια σε αυτό το παιχνίδι καταστροφής στον βρομερό βάλτο της πολιτικής τους, και έχουμε έρθει στα όριά μας”, αναφέρει.

Από το 2005 που υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αυτή έχει εφαρμοστεί σε περίπου 6.000 περιπτώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα στοιχεία λένε πως υπάρχουν περί τα 96.000 τρανς άτομα στην Αγγλία και την Ουαλία (στο ΗΒ αναγνωρίζεται μόνο ο δυϊσμός των φύλων).

Όπως αναφέρει ο Potts, πιστεύει πως είναι “ψεύτικο το ενδιαφέρον” για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι “μίσος μεταμφιεσμένο”.

“Η χρήση του Άρθρου 35, δείχνει πως η κυβέρνηση στην ουσία μισεί τα τρανς άτομα και ρισκάρει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου απλά για να μην επιτρέπει στα τρανς άτομα να έχουν τα έγγραφα που πρέπει με απλό τρόπο”.

Δείτε Επίσης

Προσθέτει πως υπάρχει μία αυξανόμενη εχθρική ατμόσφαιρα κατά των τρανς ατόμων που δε τη βλέπουμε μόνο στην πολιτική, αλλά και στα μίντια.

 

Νέα | T-zine.gr | 19.01.2023

 

© T-zine.gr – με πληροφορίες από το Pink News.

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine.

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί