Now Reading
Τρανς γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της σε πόλη στο Μισούρι.

Τρανς γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της σε πόλη στο Μισούρι.

ΗΠΑ: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 | 12:21

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Τρανς γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της σε πόλη στο Μισούρι.

Η Nina Pop είναι η τελευταία καταγεγραμμένη μη λευκή τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ (Facebook / Nina Pop)

Η αστυνομία ερευνά την δολοφονία μιας τρανς γυναίκας που βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το σώμα της 28χρονης Nina Pop στο διαμέρισμά της στο Σικέστον του Μισσούρι, μια μικρή πόλη περίπου 16.000 κατοίκων, στις 3 Μαΐου. Στο νεκρό της σώμα υπήρχαν πολλαπλές μαχαιριές που προκάλεσαν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pop εργαζόταν σε ένα τοπικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού και ήταν γνωστή στην πόλη. Εκείνοι που ήταν κοντά της μοιράστηκαν αφιερώματα στο Facebook, λέγοντας ότι «όλοι την αγάπησαν».

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και δεν έχει ακόμη καθοριστεί το κίνητρο, αλλά οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκλήματος μίσους.

Η Nina Pop είναι η 10η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για το 2020.

Οι οργανώσεις υποστήριξης LGBTI δικαιωμάτων έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για μια σειρά παρόμοιων δολοφονιών, καθώς η δολοφονία της Pop πιστεύεται ότι είναι η τελευταία από τουλάχιστον δέκα βίαιες δολοφονίες τρανς ή φυλοδιαφορετικών ατόμων για φέτος στις ΗΠΑ.

Είναι επίσης η πέμπτη καταγεγραμμένη δολοφονία για τον περασμένο μήνα – όλες μη λευκές τρανς γυναίκες.

«Βλέπουμε μια επιδημία βίας που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Τα τρανς και φυλοδιαφορετικά άτομα, ειδικά οι μη λευκές τρανς γυναίκες διακινδυνεύουμε τη ζωή μας με το να ζούμε τον πραγματικό μας εαυτό – και δολοφονούμαστε βίαια για αυτό,» δήλωσε η Tori Cooper της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μη λευκές τρανς γυναίκες είναι συχνά θύματα βίας στις ΗΠΑ (Facebook/Nina Pop)

«Πρέπει να εξοργιστούμε από αυτές τις ειδήσεις και πρέπει να διοχετεύσουμε αυτήν την οργή άμεσα σε δράση. Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να αναφερθούν, να διερευνηθούν και να διωχθούν. Αυτές οι ζωές πρέπει να τις θρηνήσουμε, να τις τιμάμε και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτές.

«Αυτό που κάνουμε δεν είναι αρκετό. Το HRC θρηνεί μαζί με όλους εκείνους που γνώριζαν και αγαπούσαν τη Nina και θα συνεχίσουμε τον ακούραστο αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον όπου η αλήθεια που ζει κανείς δεν μπορεί ποτέ να καταστεί σε θανατική ποινή».

Οι ερευνητές διεξάγουν τώρα συνεντεύξεις καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της Pop.

«Εάν [κάποιος] άκουσε κάτι, αν είδε κάποιον ύποπτο, όχημα που συνήθως δεν βλέπει εκεί, θέλουμε να μάθουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ένας αστυνομικός στο KFVS12.

Όποιος έχει πληροφορίες σχετικά με το θάνατό της, καλείται να επικοινωνήσει με το Sikeston DPS στο 573-471-4711 ή στο Crime Stoppers Hotline στο 573-471-1500.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Κύπρια τρανς γυναίκα κινδυνεύει σε ανδρικές φυλακές στο Κάιρο της Αιγύπτου

Διαβάστε: Κολομβία : Αύξηση της βίας κατά των τρανς ατόμων εξαιτίας των μέτρων του lockdown

Διαβάστε: Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο στο Πουέρτο Ρίκο. Οι ακτιβιστές προειδοποιούν: «Μας κυνηγούν».

Δείτε Επίσης

Διαβάστε ακόμα: Support Sex Workers – Greece

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr με πληροφορίες από  pinknews
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί