Now Reading
Τρανς γυναίκα από την Καλιφόρνια λέει ότι η επίθεση που δέχτηκε ήταν έγκλημα μίσους

Τρανς γυναίκα από την Καλιφόρνια λέει ότι η επίθεση που δέχτηκε ήταν έγκλημα μίσους

ΗΠΑ: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 | 19:45

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Μια τρανς γυναίκα στο San Luis Obispo λέει ότι μια ομάδα ανδρών της επιτέθηκε λεκτικά πριν την χτυπήσουν και την κλωτσήσουν.

Τρανς γυναίκα από την Καλιφόρνια λέει ότι η επίθεση που δέχτηκε ήταν έγκλημα μίσους

Μια τρανς γυναίκα στο San Luis Obispo λέει ότι μια ομάδα ανδρών της επιτέθηκε λεκτικά πριν την χτυπήσουν και την κλωτσήσουν.

Μια τρανς γυναίκα δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα ανδρών σε ένα μοτέλ στο San Luis Obispo της Καλιφόρνια και λέει ότι το περιστατικό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έγκλημα μίσους.

Η τρανς γυναίκα, όπου το The Tribune του San Luis Obispo την αναφέρει ως «J», δήλωσε ότι στις αρχές του μήνα δέχτηκε επίθεση από αρκετούς άντρες, καθώς ανέβαινε τις σκάλες που οδηγούσαν στο δωμάτιο της στο μοτέλ Super 8. Οι άντρες, που έπιναν έξω από ένα δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του μοτέλ, έκαναν σχόλια για εκείνη σεξουαλικού περιεχομένου, της πρόσφεραν χρήματα για σεξ και την προσέβαλαν, είπε στην εφημερίδα.

Όταν ένας από αυτούς έγινε ιδιαίτερα επιθετικός, εκείνη έριξε σόδα στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια «άρχισε να με χτυπά στο πρόσωπο», είπε η J. Επίσης, της χτύπησε το κεφάλι της στις σκάλες, στη συνέχεια προσπάθησε να τη πνίξει με αποτέλεσμα να λυποθημήσει. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, ένας άλλος άνδρας προσπαθούσε να απομακρύνει αυτόν που την χτυπούσε αλλά και εκείνος την κλώτσησε, πρόσθεσε. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο κάλεσαν το 911.

«Πραγματικά πίστευα ότι θα πεθάνω. Μερικοί λένε στο διαδίκτυο ότι του επιτέθηκα πρώτη [λόγω της σόδας], αλλά δεν του επιτέθηκα – κάθε γυναίκα θα το έκανε αυτό σε έναν άνδρα που της μιλούσε έτσι». Είπε ότι νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες με διάσειση και άλλους τραυματισμούς.

 

Η αστυνομία του San Luis Obispo επιβεβαίωσε ότι η επίθεση έγινε και ένας άνδρας, ο Dalton Montoya, 25 ετών, από το Φρέσνο, του αποδόθηκε κατηγορία για πλημμέλημα αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Η αστυνομία έχει ετοιμάσει μια έκθεση για το γραφείο του εισαγγελέα στο San Luis Obispo, η οποία μπορεί να φέρει και άλλες κατηγορίες. Η τρανς γυναίκα είπε ότι η επίθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική πράξη μίσους, καθώς πιστεύει ότι η ταυτότητα φύλου της ήταν το κίνητρο για την αντίδραση των ανδρών.

Η Michelle Call, εκτελεστική διευθύντρια της Συμμαχίας των Γκέι και Λεσβιών της Κεντρικής Ακτής, δήλωσε στο The Tribune ότι είχε παρακολουθήσει το βίντεο της επίθεσης . «Είναι αρκετά σαφές για μένα από το βίντεο ότι ήταν μια πολύ βίαιη επίθεση», είπε.

Η J είπε ότι είχε ποικίλα συναισθήματα για το πώς η αστυνομία χειρίστηκε το θέμα, αλλά εκτιμά ότι επιδιώκουν την λύση της υπόθεσης. Η Call χαιρέτησε την ανταπόκριση της αστυνομίας, λέγοντας ότι οι σχέσεις με την LGBTQΙ κοινότητα βελτιώθηκαν με τη νέα επικεφαλής του τμήματος, την Deanna Cantrell, καθώς οι αξιωματικοί τώρα λαμβάνουν εκπαίδευση για την αντιμετώπιση θεμάτων της κοινότητας και πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις με ποικίλες περιθωριοποιημένες ομάδες.

«Αυτό ήταν μια πραγματικά εκπληκτική συνεχόμενη συνεργασία», είπε η Call. «Κάνει τα πάντα καλύτερα».

Και δεδομένης της βίας που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι στην Αμερική, με 16 καταγεγραμμένες ανθρωποκτονίες μέχρι στιγμής για φέτος, «είμαστε απλώς πολύ τυχεροί που δεν ήταν το τελευταίο στατιστικό στοιχείο», πρόσθεσε η Call.

 

Ηνωμένο Βασίλειο: Σύμφωνα με τις καταγραφές της αστυνομίας τα εγκλήματα μίσους κατά των τρανς ανθρώπων αυξήθηκαν στο 81%

Δείτε Επίσης

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Κλοτσούσαν και χτυπούσαν τρανς γυναίκα στο κέντρο του Παρισιού

Διαβάστε: Τρανς γυναίκα δέχτηκε δολοφονική επίθεση με όπλο στο Μισισίπι των ΗΠΑ

Διαβάστε: H Τζόρτζια εγκρίνει ιστορικό νομοσχέδιο για τα εγκλήματα μίσους που προστατεύουν τους LGBTI ανθρώπους.

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί