Η Ciara Minaj Carter ήταν 31 ετών.

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Σικάγο, 22° θύμα μίσους για φέτος στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 | 10:50

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Σικάγο, 22° θύμα μίσους για φέτος στις ΗΠΑ.

Η Ciara Minaj Carter ήταν 31 ετών.

Μια τρανς γυναίκα στο Σικάγο την μαχαίρωσαν και την άφησαν να πεθάνει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Η Ciara Minaj Carter, 31 ετών, την μαχαίρωσαν πολλαπλές φορές στο West Garfield Park γειτονιά του Σικάγο, αργά την Τετάρτη (3 Οκτωβρίου).

Βρέθηκε νεκρή από την αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι η Carter είχε προηγουμένως τσακωθεί με έναν άγνωστο άνδρα.

Η Ciara Minaj Carter (Facebook)

Οι Chicago Sun-Times ανέφεραν ότι ο θάνατος της αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία και στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πέθανε από «πολλαπλούς τραυματισμούς από μαχαίρι».

Η Carter είναι το 22ο καταγεγραμμένο τρανς πρόσωπο που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ για φέτος. Οι τρανς γυναίκες, και συγκεκριμένα οι τρανς γυναίκες μαύρου χρώματος, αντιμετωπίζουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών έναντι οποιασδήποτε δημογραφικής ομάδας.

Είναι η δεύτερη δολοφονία μέλους τρανς προσώπου στο Σικάγο μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, αφού η Dejanay Stanton δολοφονήθηκε στις 30 Αυγούστου σε μια δολοφονία που ακόμη δεν έχει λυθεί.

Η LaSaia Wade, γνωστή της Carter, η οποία διαχειρίζεται την ομάδα υποστήριξης των τρανς ανθρώπων στην πόλη, το Brave Space Alliance, κατάκρινε το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο.

Η Wade είπε: «Αισθανόμαστε σαν να έχουμε γίνει στόχος. Είμαι απογοητευμένη και αναστατωμένη από τα κενά που υπάρχουν στις υποθέσεις. Υπάρχει έλλειψη ασφάλειας από την αστυνομία».

Φόρος τιμής δημοσιεύθηκε για το θύμα στις σελίδες κοινωνικών μέσων.

Η Ciara Minaj Carter (Facebook)

Ένας είπε: «Αναπαύσου Ciara, ό, τι έχουμε είναι αναμνήσεις. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ Ciara Minaj Carter».

Μόλις λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, οι ακτιβιστές έκαναν στην πόλη μια ημέρα μνήμης για τα τρανς άτομα που δολοφονήθηκαν.

Η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBTI ανθρώπων, δήλωσε την Πέμπτη: «Το HRC θρηνεί για την Ciara Minaj Carter, μια μαύρη τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε από μαχαίρι χθες στο Σικάγο».

«Η δολοφονία της Carter είναι η 22η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς προσώπου για το 2018 – και η δεύτερη μαύρη τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Σικάγο τις τελευταίες 5 εβδομάδες. #SayHerName»

Η Ciara Minaj Carter (Facebook)

Ο David Hogg, ο φοιτητής που κάνει εκστρατεία κατά των όπλων και επέζησε από την δολοφονική επίθεση στο Stoneman Douglas High School, μίλησε για την επιδημία των δολοφονιών κατά των τρανς ανθρώπων.

Είπε: «Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα όταν πρόκειται για τη βία από όπλα είναι ότι συχνά οι τρανς άνθρωποι αναφέρονται σε λάθος όνομα και γένος από τις αρχές επιβολής του νόμου, τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακόμη από τα μέλη της οικογένειας».

«Αυτό σημαίνει ότι οι επιθέσεις που δέχεται από όπλα η τρανς κοινότητα αναφέρονται στο ελάχιστο από αυτό που πραγματικά είναι. Το οποίο είναι τρομακτικό εξαιτίας του αριθμού των εγκλημάτων μίσους που μπορούν να μην αναφερθούν όταν δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα φύλου των τρανς ανθρώπων».

Διαβάστε: Απομόνωση, προσβολές, βιασμοί : το μαρτύριο των τρανς γυναικών στη φυλακή.

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News