Now Reading
Τρανς γυναίκα «βιάστηκε 2.000 φορές» σε όλες τις ανδρικές φυλακές που βρέθηκε κρατούμενη

Τρανς γυναίκα «βιάστηκε 2.000 φορές» σε όλες τις ανδρικές φυλακές που βρέθηκε κρατούμενη

Αυστραλία: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018 | 16:53

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Ήταν η κόλαση στη γη, ήταν σαν να πέθανα και αυτή ήταν η τιμωρία μου.

Τρανς γυναίκα «βιάστηκε 2.000 φορές» σε όλες τις ανδρικές φυλακές που βρέθηκε κρατούμενη.

Μια εικόνα του Bogol Road Gaol, όπου εκεί συνέβη η μεγαλύτερη κακοποίηση (Shiftchange/Wikipedia)

Μια τρανς γυναίκα μίλησε για την «κόλαση στη γη» που υπέστη αφού βιάστηκε και κακοποιήθηκε –όπως αναφέρει– πάνω από 2.000 φορές σε όλες τις ανδρικές φυλακές που βρέθηκε κρατούμενη.

Η τρανς γυναίκα, η οποία ήταν γνωστή με το όνομα, Mary, φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια μετά την κλοπή ενός αυτοκινήτου. Είπε ότι η κακοποίηση άρχισε μόλις μπήκε στο διαβόητο Boggo Road Gaol του Μπρίσμπεϊν και ότι η εμπειρία της ήταν τόσο τρομακτική που θα προτιμούσε να «πεθάνει παρά να πάει ξανά στη φυλακή».

«Βασικά γίνονται συζητήσεις για προστασία με αντάλλαγμα το σεξ», είπε η Mary στο news.com.au. «Προσπαθούν είτε να σε χειραγωγήσουν είτε να σε απειλήσουν με κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής και στη συνέχεια, μόλις εκτελεστεί η απαιτούμενη απειλή του σεξ, τότε είσαι εύκολος στόχος, αφού και οι άλλοι θα θέλουν σεξ μαζί σου, κάτι που είναι βιασμός και όχι συναινετικό σεξ. Όλη αυτή η κατάσταση σε κάνει να νιώθεις άρρωστη, αλλά δεν έχεις τρόπο να υπερασπιστείς τον εαυτό σου».

Η Mary μεταφέρθηκε αρκετές φορές, αλλά δήλωσε ότι το Boggo Road ήταν η πιο βίαιη φυλακή – όπου υπέστη την περισσότερη κακοποίηση. Μετά από μια αποτυχημένη απόδραση, η Mary χαρακτηρίστηκε ως «υψηλού κινδύνου», που σημαίνει ότι έπρεπε να εκτίσει την ποινή της ως κρατούμενη σε φυλακές μέγιστης ασφάλειας παράλληλα με τους πιο βίαιους κρατούμενους.

«Με χτυπούσαν και έφτασα στο σημείο που ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω για να επιβιώσω, αλλά η επιβίωση ήταν βασικά για την ευχαρίστηση των άλλων κρατουμένων», είπε. «Ήταν η κόλαση στη γη, ήταν σαν να πέθανα και αυτή ήταν η τιμωρία μου».

Ενώ ήταν μέσα στη φυλακή , η Mary είπε ότι αναγκάστηκε επίσης να υπομείνει ένα άλλο είδος κακοποίησης – την άρνηση της ταυτότητας φύλου της. Είπε ότι τα μακριά μαλλιά της κόπηκαν από έναν άλλο κρατούμενο και ότι δεν της επιτράπηκε να πάρει τις ορμόνες της, έτσι άρχισαν να μεγαλώνουν οι τρίχες του προσώπου της. «Ήταν σαν να μου έπαιρναν την ταυτότητα μου», είπε.

Η Mary υποστηρίζει ότι ήταν περιττό και άδικο να τεθεί σε ανδρικές φυλακές. «Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι αν πας σε γυναικείες φυλακές, ότι θα βιάσεις γυναίκες και αυτό δεν ισχύει- δεν έχει λογική», είπε η Mary. «Θα προτιμούσα να πεθάνω από το να πάω ξανά στη φυλακή για όλη μου την ζωή».

 

 

Πριν από την ποινή της, η Mary είχε υποβληθεί σε μια μακροχρόνια διαδικασία όπου έβλεπε έναν ψυχίατρο και είχε εγκριθεί η διαδικασία ορμονοληψίας της. Ωστόσο, δεν είχε κάνει χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Αν είχε κάνει την επέμβαση πριν από την ποινή της, θα είχε σταλεί σε γυναικεία φυλακή.

«Η εξωτερική μου εμφάνιση είναι γυναικεία και νομίζω ότι αν ένα τρανς άτομο είναι ο εαυτός του και ζει στο αντίθετο φύλο, θα πρέπει να στεγάζεται σε μια γυναικεία φυλακή, ακόμα κι αν βρίσκεται σε μια πτέρυγα μόνο του. Δεν πρέπει να υποστείς σεξουαλική επίθεση. Εκτελείς μια τιμωρία για ένα λάθος που έκανες στη ζωή σου».

Δείτε Επίσης

Η Mary είπε ότι η κακοποίηση την συνοδεύει πάντα παρά την επανένταξή της πίσω στην κοινωνία. «Δεν έχω σχέση και δεν εμπιστεύομαι τους άνδρες και ποτέ δεν θα τους εμπιστευτώ ξανά στη ζωή μου – δεν έχω κάνει σχέση μετά από τη φυλακή», είπε.

Πρόσθεσε: «Εμείς [τα μέλη της τρανς κοινότητας] είμαστε ανθρώπινα όντα και γεννηθήκαμε έτσι. «Θέλουμε να ζήσουμε μόνο τη ζωή μας αλλά γελοιοποιούμαστε από την κοινωνία επειδή έχουμε το θάρρος να υποστηρίζουμε αυτό που είμαστε».

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Independent
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί