Now Reading
Τρανς γυναίκα ξύπνησε σε ανδρικό θάλαμο μετά από επέμβαση στο γόνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τρανς γυναίκα ξύπνησε σε ανδρικό θάλαμο μετά από επέμβαση στο γόνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019 | 17:36

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | Υγεία | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Τρανς γυναίκα ξύπνησε σε ανδρικό θάλαμο μετά από επέμβαση στο γόνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πολλά παραδείγματα προκαταλήψεων από το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης προς τις LGBTI+ γυναίκες ασθενείς (Pexels)

Μια τρανς γυναίκα ξύπνησε σε ανδρικό θάλαμο του νοσοκομείου μετά από χειρουργική επέμβαση και είναι μια από τις πολυάριθμες περιπτώσεις που περιλαμβάνονται σε μια νέα έκθεση σχετικά με τις αποτυχίες της υγειονομικής περίθαλψης για ίση μεταχείριση προς τις τρανς γυναίκες.

«Έκανα χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και ξύπνησα σε ανδρικό θάλαμο – σαφώς είχαν κοιτάξει το πρόσωπό μου και παρέβλεψαν τις σημειώσεις μου», ανέφερε η τρανς γυναίκα σε μια αξιολόγηση που δημοσίευσε η Διεθνής Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας.

Η έρευνα είναι η πρώτη του είδους της και βασίζεται σε 26 διαφορετικές μελέτες, εξετάζοντας τις εμπειρίες των LGBTI+ γυναικών μεταξύ 2010 και 2018 σε διάφορες περιοχές όσον αφορά τις παροχές υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ευρήματά της δείχνουν ότι οι LGBTΙ+ γυναίκες αντιμετωπίζουν «εμφανείς διακρίσεις» και «τεράστιο επίπεδο άγνοιας» κατά την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιγράφει πολλά παραδείγματα προκαταλήψεων από το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης, που συχνά έκανε υποθέσεις περί ετεροφυλοφιλίας προς στους LGBTΙ+ ασθενείς.

Μια γυναίκα που συνόδευε την σύντροφό της, δήλωσε: «Η αναπληρώτρια αγνοούσε για πρώτη φορά την προσθήκη μου ως «σύντροφο» και συνέχισε να με αποκαλεί «φίλη» για το υπόλοιπο της συνοδείας».

Μια άλλη γυναίκα είπε: «(Η υπεύθυνη υποδοχής) αρνήθηκε να βάλει δίπλα στο όνομα της συντρόφου μου το σύντροφος/συγγενής, και είπε «θα βάλω μόνο φίλη», είπα, όχι, θέλω να βάλεις σύντροφος και με κοίταξε με αρνητισμό και απάντησε, «Θα βάλω απλά φίλη».

Η πρώτη νέα έρευνα σχετικά με τις εμπειρίες LGBTΙ+ γυναικών στην υγειονομική περίθαλψη (Pexels)

Η μελέτη αποκάλυψε μια σοκαριστική έλλειψη κατανόησης εκ μέρους του προσωπικού της υγειονομικής περίθαλψης. Μια τρανς γυναίκα δήλωσε: «Είχα ραντεβού για μια μικρή χειρουργική επέμβαση και μου ζητήθηκε να δώσω τεστ εγκυμοσύνης. Τόνισα ότι δεν ήμουν μόνο λεσβία γυναίκα, αλλά και τρανς γυναίκα. Η απάντηση ήταν «Λοιπόν, καλύτερα να είμαστε σίγουροι».

Η επικεφαλής συγγραφέας Catherine Meads, Καθηγήτρια Υγείας στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin (ARU), δήλωσε: «Πολλοί υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης δεν αισθάνονται ότι πρέπει να γνωρίζουν τη σεξουαλικότητα των ασθενών τους. Ωστόσο, η έρευνά μας αποκάλυψε μια ανησυχητική έλλειψη γνώσης των θεμάτων, της αδικίας, της αρνητικότητας και των καταφανών διακρίσεων».

«Αυτές οι μελέτες βρήκαν σημαντικά εμπόδια στις γυναίκες που ανήκουν σε σεξουαλική μειονότητα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ρητή και συνεπή εκπαίδευση για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες».

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Αόρατοι οι έγκυοι τρανς άνδρες από το σύστημα υγείας των ΗΠΑ

Διαβάστε: Οι 1 στους 5 μη δυαδικούς ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη λόγω της ταυτότητάς τους.

Διαβάστε: Το Ουισκόνσιν θα μπορούσε να προστεθεί στις 19 Πολιτείες που παρέχουν προστασίες υγείας στα τρανς πρόσωπα.

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί