Τρανς υποψήφια με τους Εργατικούς: Ζω χωρίς νομική αναγνώριση φύλου, το σύστημα χρειάζεται μεταρρύθμιση.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 | 09:29

Trans News

Μετάφραση για το T-zine.gr Θάλεια Παπαδοπούλου

Τρανς υποψήφια με τους Εργατικούς: Ζω χωρίς νομική αναγνώριση φύλου, το σύστημα χρειάζεται μεταρρύθμιση.

Sophie Cook

Η τρανς ακτιβίστρια, υποψήφια του Εργατικού Κόμματος, Sophie Cook, εξηγεί γιατί χρειάζεται αλλαγή η νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, «Πράξη Αναγνώρισης Φύλου» (Gender Recognition Act), μετά τη δήλωση του αρχηγού του κόμματος Jeremy Corbyn για την ανάγκη μεταρρύθμισης.

Σε δήλωσή του στο Pink News αυτή τη βδομάδα, ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το Συντηρητικό Κόμμα στην προσπάθεια βελτίωσης των τρανς δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ως Κοινοβουλευτική Υποψήφια των Εργατικών και τρανς γυναίκα τον υποστηρίζω πλήρως σε αυτή τη διακομματική προσέγγιση μεταρρύθμισης της Πράξης Αναγνώρισης Φύλου», δήλωσε η Sophie Cook, και συμπλήρωσε: «Από όταν έκανα τη μετάβαση το 2015, αντιμετώπισα προκατάληψη, βία ακόμα και θανάσιμες απειλές και ήρθε η στιγμή το Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα και να εργαστεί προς την εξάλειψη της μισαλλοδοξίας σε όλες τις μορφές της».

Η «Πράξη Αναγνώρισης Φύλου» αναγκάζει τα άτομα να περάσουν από εξευτελιστικές διαδικασίες και να υποβληθούν σε βαθύτατα προσωπική και ευαίσθητη εξέταση της ζωής τους συμπεριλαμβανομένων ιατρικών στοιχείων και, αν είναι κάποιο πρόσωπο  έγγαμο, μία δήλωση από τον σύντροφό του ενδεχομένως να τινάξει τη διαδικασία στον άερα, προκειμένου να λάβει το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC).

«Μολονότι, προφανώς, είμαι ο αληθινός μου εαυτός και ζω τη ζωή μου στο πραγματικό φύλο μου, δεν έχω GRC. Στο διαβατήριό μου, το δίπλωμα οδήγησής μου και άλλα έγγραφα ταυτοποιούμαι ως γυναίκα και παρόλ’ αυτά σύμφωνα με το νόμο χωρίς το GRC τα δικαιώματά μου πιθανότατα βρίσκονται σε κίνδυνο».

«Έχουν υπάρξει περιπτώσεις τρανς γυναικών που έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του ότι δεν είχαν GRC, κάτι που τις έβαλε σε επικίνδυνες καταστάσεις, ειδικά μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα», δήλωσε.

«Στο Εργατικό μανιφέστο αναγνωρίζουμε ότι η πράξη είναι ξεπερασμένη και δεσμευόμαστε να την αλλάξουμε και είναι αναζωογονητικό να βλέπουμε έναν ηγέτη κόμματος να τοποθετεί τα δικαιώματα μιας μειονότητας πάνω από τους πολιτικούς και κομματικούς διαχωρισμούς. Το κάθε πρόσωπο θα πρέπει αν έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, κανένας γιατρός, δικαστής ή πολιτικός δεν μπορεί να θεωρεί ότι γνωρίζει περισσότερα για την ταυτότητα ατόμων απ’ ό,τι τα ίδια τα άτομα».

*Η Sophie Cook ήταν υποψήφια με το Εργατικό Κόμμα στο East Worthing και Shoreham.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News