Τρία στα πέντε άτομα διεθνώς αποκαλούν τα τρανς άτομα με λάθος γένος.

Τρία στα πέντε άτομα διεθνώς αποκαλούν τα τρανς άτομα με λάθος γένος.

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 | 12:23

Μετάφραση: Mandie Nova | T-zine.gr
Trans News

Τρία στα πέντε άτομα διεθνώς αποκαλούν τα τρανς άτομα με λάθος γένος.

Τρία στα πέντε άτομα διεθνώς αποκαλούν τα τρανς άτομα με λάθος γένος.

Της Jess Jones | 1 Φεβρουαρίου 2018.

Μια νέα διεθνής έκθεση έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να αναφέρονται στα τρανς άτομα χρησιμοποιώντας λάθος αντωνυμίες, με τα μη δυαδικά άτομα να αποτελούν τα συχνότερα θύματα αυτής της συμπεριφοράς.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία έρευνας αγοράς Ipsos σε 27 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, σχετικά με τις συμπεριφορές προς τα τρανς άτομα και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Financial και αναφέρει:

Μόνο δύο στα πέντε άτομα, στην πλειοψηφία τους αγγλόφωνων χωρών, είπαν ότι αναφέρονται σε έναν τρανς άντρα ή μια τρανς γυναίκα χρησιμοποιώντας το σωστό γένος τους και όχι αυτό που τους ανατέθηκε κατά την γέννησή τους.

Η Αυστραλία τα πήγε σχετικά καλά αφού μόνο το 13% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα απευθύνονταν σε μια τρανς γυναίκα χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο “αυτός”, και μόνο ένα 14% θα αποκαλούσε έναν τρανς άντρα ως “αυτή”.

Τα πιο απογοητευτικά αποτελέσματα αφορούν τις ΗΠΑ, με 22% να λέει ότι συνειδητά αποκαλεί μια τρανς γυναίκα με αντρικό προσωνύμιο και το 21% θα έκανε το ίδιο για τους τρανς άντρες αποκαλώντας τους στο θηλυκό γένος.

Μόνο ένα στα πέντε άτομα είπε ότι θα χρησιμοποιούσε το ουδέτερο γένος “αυτό”.

Τα καλά νέα από την έρευνα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απάντησαν ότι επιθυμούν να δουν την χώρα τους να υποστηρίζει περισσότερο τα τρανς άτομα.

Οι πολίτες της Ισπανίας είπαν σε ποσοστό 70% ότι θέλουν να δουν περισσότερη προστασία και υποστήριξη προς τα τρανς άτομα στη χώρα τους.

Διεθνώς το 70% των ανθρώπων ότι επιθυμούν οι κυβερνήσεις τους να προστατεύουν τα τρανς άτομα από τις διακρίσεις εναντίον τους.

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι συμπεριλαμβανομένου του 71% των Αυστραλών πολιτών πιστεύουν ότι η χώρα τους γίνεται περισσότερο ανεκτική στα τρανς άτομα.

60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει ότι οι τρανς άνθρωποι είναι θαρραλέοι.

Μια ισχνή πλειοψηφία 51% απάντησε ότι το τρανς στάτους είναι μια “φυσιολογική” κατάσταση.

Η Αμερική τα κατάφερε πολύ φτωχά στη νοοτροπία της προς τα τρανς άτομα δίνοντας το υψηλότερο ποσοστό διεθνώς σχετικά με το ότι η τρανς κατάσταση είναι ψυχική πάθηση (32%), ή αμαρτία (32%), και επίσης απάντησε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό διεθνώς (36%) ότι η κοινωνία το “παρατραβάει” με το να επιτρέπει στα τρανς άτομα να ζουν με το πραγματικό τους φύλο.

Αντίθετα η Ιαπωνία είχε το χαμηλότερο ποσοστό με μόλις 9% να συμφωνεί με την παραπάνω δήλωση.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από starobserver.com.au