Now Reading
Τζέισον-Αντιγόνη (Δούσης Ιάσων): Συνέντευξη του υποψηφίου για τις Περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό της κυρίας Δούρου

Τζέισον-Αντιγόνη (Δούσης Ιάσων): Συνέντευξη του υποψηφίου για τις Περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό της κυρίας Δούρου

Ελλάδα: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 | 16:55


Συνέντευξη στη Μαρίνα Γαλανού Συνέντευξη | T-zine.gr

 

Τζέισον-Αντιγόνη (Δούσης Ιάσων): Συνέντευξη του υποψηφίου για τις Περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό της κυρίας Δούρου.

Τζέισον-Αντιγόνη (Δούσης Ιάσων): Συνέντευξη του υποψηφίου για τις Περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό της κυρίας Δούρου | Συνέντευξη στη Μαρίνα Γαλανού

Είναι ένα πρόσωπο που έχει γίνει γνωστό στη κοινότητά μας αλλά και ευρύτερα, ως ένα από τα πρώτα που διεκδίκησε τον αυτοπροσδιορισμό του σε ουδέτερο γένος, και το πρώτο που αιτήθηκε νομικά τη διαγραφή του φύλου του με τις διατάξεις της νομοθεσίας για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ήταν η πρώτη ανάλογη περίπτωση, όπου το δικαστήριο μπορεί να μη μετέβαλε σύμφωνα με το αίτημά του την καταχώριση του φύλου, ωστόσο μετέβαλε το κύριο όνομα, και αναγνώρισε στο πρόσωπό του ότι οι μη δυαδικές ταυτότητες φύλου πρέπει να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστές.

Στην υπόθεση αυτήν, που δικηγόρος ήταν ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, έχει ασκηθεί έφεση ώστε να γίνει η μεταβολή και ως προς το φύλο –για την ακρίβεια να αφαιρεθεί η καταχώριση φύλου, όπως γίνεται σε αρκετά πλέον κράτη του κόσμου και σε κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ. Τα στοιχεία ταυτότητας, παραμένουν –και ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι ώστε οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να εκλεγεί να το ψηφίσουν– Τζέισον-Αντιγόνη (Δούσης Ιάσων), το όνομα όμως που είναι γνωστό στη κοινότητά μας και με αυτό αυτοπροσδιορίζεται είναι Jason-Antigone Dane.

Παραθέτω ένα σύντομο βιογραφικό του:

«Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και την δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Είναι τελειόφοιτος του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College London. Εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας του είναι οι βίγκαν φεμινίστριες της Αθήνας. Διευθύνει τον εκπαιδευτικό οργανισμό Perugia-Τίνα Ζωγοπούλου. Εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά βιβλίων εκμάθησης για τις περισσότερες από τις ευρέως ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου. Δραστηριοποιείται στον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα. Είναι το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που αιτήθηκε την πλήρη διαγραφή της καταχώρησης φύλου από τα νομικά του έγγραφα. Έζησε κι εργάστηκε για δύο έτη στο Λονδίνο. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά».

 

Τα συναισθήματά μου, λοιπόν, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης (θα πάρω τα πράγματα από την αρχή τους), όσο και τη μέρα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο η πρωτόδικη απόφαση ήταν πρωτοφανή, έντονα και ανάμικτα. Ένιωθα ότι επρόκειτο για μια ρηξικέλευθη δράση, μια ιστορική και κομβική για τα ανθρώπινα δικαιώματα στιγμή στην Ελλάδα (η ιστορία θα το αποδείξει), ένιωθα πόσο άδικο είναι να πρέπει να αποφασίσει η δικαστική εξουσία για ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και κατ’ επέκταση ελεύθερης και απρόσκοπτης ανάπτυξης της προσωπικότητας, αλλά επίσης είχα εκπλαγεί ευχάριστα που ένα πρώτο βήμα είχε κατακτηθεί.

 

Είναι χαρά μου που το διαδικτυακό μας περιοδικό, το T-zine, φιλοξενεί συνέντευξή του.

Μ.Γ.:    Σ’ ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη αυτήν, και εύχομαι να έχεις τη καλύτερη δυνατή επιτυχία. Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε για όλα τα άτομα που θα μας διαβάσουν, ότι στο ψηφοδέλτιο της κυρίας Δούρου, όσα πρόσωπα θα ήθελαν να σε επιλέξουν ως Περιφερειακό Σύμβουλο θα σε βρουν με το ονοματεπώνυμο Δούσης Ιάσων. Όπως γνωρίζουμε ήδη υπάρχει η πρώτη νομολογία στην περίπτωσή σου, που έχει αντανάκλαση γενικότερα στα μη δυαδικά πρόσωπα, που το δικαστήριο μπορεί να μη μετέβαλε τη καταχώριση του φύλου, ωστόσο πρωτόδικα πρόσθεσε το Αντιγόνη, ενώ αναγνώρισε ότι η μη δυϊκή ταυτότητα φύλου σου πρέπει να αναγνωρίζεται. Ήδη με τον Βασίλη Σωτηρόπουλο, δικηγόρο σου, έχετε εφεσιβάλει την απόφαση ώστε να μεταβληθεί και η καταχώριση φύλου σε κενή. Κατ’ αρχήν πες μου πότε είναι η προγραμματισμένη δικάσιμος για την έφεση, και ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν σου έγινε γνωστή η πρωτόδικη απόφαση.

Τζέισον-Αντιγόνη:    Σε ευχαριστώ κι εγώ, Μαρίνα! Είναι πάντα χαρά μου να σε συναντώ. Και με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μεγάλη η συγκίνησή μου που μιλάω στο διαδικτυακό σας περιοδικό, το οποίο με απόλυτο σεβασμό και εμβρίθεια αναδεικνύει πάντοτε όσα απασχολούν τόσο τα τρανς δυϊκά, όσο και τα τρανς μη δυϊκά άτομα. Τα συναισθήματά μου, λοιπόν, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης (θα πάρω τα πράγματα από την αρχή τους), όσο και τη μέρα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο η πρωτόδικη απόφαση ήταν πρωτοφανή, έντονα και ανάμικτα. Ένιωθα ότι επρόκειτο για μια ρηξικέλευθη δράση, μια ιστορική και κομβική για τα ανθρώπινα δικαιώματα στιγμή στην Ελλάδα (η ιστορία θα το αποδείξει), ένιωθα πόσο άδικο είναι να πρέπει να αποφασίσει η δικαστική εξουσία για ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και κατ’ επέκταση ελεύθερης και απρόσκοπτης ανάπτυξης της προσωπικότητας, αλλά επίσης είχα εκπλαγεί ευχάριστα που ένα πρώτο βήμα είχε κατακτηθεί. Η πλήρης διαγραφή του φύλου από τα νομικά έγγραφα, όμως, παραδόξως, δεν ικανοποιήθηκε, και γι’ αυτό, από μήνα σε μήνα αναμένουμε την απόφαση του Εφετείου, στο οποίο και έχουμε προσφύγει.

 

Παρότι στην πρώτη μας τηλεφωνική συνομιλία μού έδωσε το χρονικό περιθώριο να ζυγιάσω την πιθανότητα αποδοχής να είμαι υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό της, τη «Δύναμη Ζωής», εγώ απάντησα κατευθείαν θετικά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αυτό γιατί πάντα θαύμαζα το στιβαρό πολιτικό της λόγο, το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο, αλλά κυρίως το πώς αψήφησε τα συμφέροντα και έδρασε ως Περιφερειάρχης με γνώμονα τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Μ.Γ.:    Όταν σου έγινε η πρόταση να κατέβεις στις Περιφερειακές εκλογές με την κυρία Δούρου, την αποδέχτηκες άμεσα ή το σκέφτηκες κάποιο χρονικό διάστημα προτού δώσεις την οριστική απόφασή σου; Γιατί με την κυρία Δούρου; Εάν σου γινόταν πρόταση σε κάποιον άλλο συνδυασμό θα το σκεφτόσουν;

Τζέισον-Αντιγόνη:    Την Ρένα Δούρου δεν την γνώριζα προσωπικά. Δεν νομίζω καν να ήξερε το ότι είχα δημόσια εκφράσει το ενδιαφέρον μου να εμπλακώ με τα κοινά. Καταλήγω στο ότι αναγνώρισε και εκτίμησε την πολιτική διάσταση της δημόσιας εικόνας και ακτιβιστικής δράσης μου, κι έτσι μου έκανε την πρόταση αυτή. Παρότι στην πρώτη μας τηλεφωνική συνομιλία μού έδωσε το χρονικό περιθώριο να ζυγιάσω την πιθανότητα αποδοχής να είμαι υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό της, τη «Δύναμη Ζωής», εγώ απάντησα κατευθείαν θετικά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αυτό γιατί πάντα θαύμαζα το στιβαρό πολιτικό της λόγο, το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο, αλλά κυρίως το πώς αψήφησε τα συμφέροντα και έδρασε ως Περιφερειάρχης με γνώμονα τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δεν θα αποδεχόμουν πρόταση από άλλο συνδυασμό, ευτύχησα να έχω τη συνεργασία που ήθελα. Δεν νομίζω, άλλωστε, άλλος συνδυασμός να είχε το θάρρος να συνδεθεί προεκλογικά με ένα άτομο που δεν μετράει τα λόγια του όπως εγώ.

 

Προτεραιότητές μου είναι οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (κάτι που έχει ήδη λάβει υπόψη της η Περιφέρεια Αττικής επί Δούρου), την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων εν γένει. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η διαθεματική σύνδεση των παραπάνω ζητημάτων με την αειφορία και τα ζωικά δικαιώματα, σε μια πιο ολιστική κι εναλλακτική προσέγγιση.

 

Μ.Γ.:    Τι ελπίζεις και τι προσδοκάς από την υποψηφιότητά σου και αν εκλεγείς. Ποια είναι τα ζητήματα που θα ήθελες να δώσεις προτεραιότητα;

Τζέισον-Αντιγόνη:    Η υποψηφιότητά μου έχει από την πρώτη στιγμή κάνει το γύρο του διαδικτύου και γενικά των ΜΜΕ. Αυτό αναμφίβολα έχει δώσει σημαντική ορατότητα στις πεποιθήσεις και διεκδικήσεις αναφορικά με τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα. Προτεραιότητές μου είναι οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (κάτι που έχει ήδη λάβει υπόψη της η Περιφέρεια Αττικής επί Δούρου), την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων εν γένει. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η διαθεματική σύνδεση των παραπάνω ζητημάτων με την αειφορία και τα ζωικά δικαιώματα, σε μια πιο ολιστική κι εναλλακτική προσέγγιση. Είμαι αισιόδοξο για το ότι ο συνδυασμός μας, αν ο κόσμος μάς εμπιστευθεί εκ νέου την περιφερειακή αρχή, θα δώσει λύσεις και θα φωτίσει το δρόμο προς το μέλλον και την πρόοδο.

 

Έχω κατά καιρούς σοκαριστεί με την σφοδρότητα με την οποία έχω κακοποιηθεί και λοιδορηθεί. Το ευχάριστο, όμως, είναι ότι όσο περνά ο καιρός, όχι μόνο κατανοώ κι επιβεβαιώνω περίτρανα ότι αν αδιαφορήσεις ή αντισταθείς στην αρνητικότητα και στην τοξικότητα αυτή, στο τέλος τις περισσότερες φορές κερδίζεις, αλλά και αναπτύσσω πρωτοφανείς -για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον- αμυντικούς μηχανισμούς, που ευτυχώς με βοηθούν να προχωρώ ακάθεκτο στον απαιτητικό δρόμο του ακτιβισμού.

 

Μ.Γ.:    Έχεις δεχτεί λόγω του ότι είσαι ανοικτά μη δυϊκό πρόσωπο, πολλές φορές απειλές, κακοποιητικά σχόλια, ακόμη και βία, και για να μη κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας, ακόμη και από άλλα πρόσωπα απ’ την LGBTI κοινότητα. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό;

Τζέισον-Αντιγόνη:    Άνθρωπος είμαι, και μάλιστα εξαιρετικά ευαίσθητος, και σε στιγμές αρκετά ντροπαλό κι εσωστρεφές άτομο. Έχω κατά καιρούς σοκαριστεί με την σφοδρότητα με την οποία έχω κακοποιηθεί και λοιδορηθεί. Το ευχάριστο, όμως, είναι ότι όσο περνά ο καιρός, όχι μόνο κατανοώ κι επιβεβαιώνω περίτρανα ότι αν αδιαφορήσεις ή αντισταθείς στην αρνητικότητα και στην τοξικότητα αυτή, στο τέλος τις περισσότερες φορές κερδίζεις, αλλά και αναπτύσσω πρωτοφανείς -για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον- αμυντικούς μηχανισμούς, που ευτυχώς με βοηθούν να προχωρώ ακάθεκτο στον απαιτητικό δρόμο του ακτιβισμού. Αξίζει, όμως, να αναφέρω -για να μην εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά- ότι η αγάπη κι εκτίμηση που έχω εισπράξει από ΛΟΑΤΚΙ+ και όχι μόνο άτομα, είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερη. Τα επιχειρήματα εναντίον μου -όπως και σε περιπτώσεις άλλων ατόμων του ακτιβιστικού χώρου- είναι τις περισσότερες φορές σαθρά, οπότε τα θετικά μηνύματα που λαμβάνω υπερτερούν και καλύπτουν τα πάντα.

 

Είμαι μια περίπτωση ζωντανού παραδείγματος, που αποδεικνύει ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση κι εκμετάλλευση των ΜΜΕ προκειμένου να αναδειχθούν σημαντικά ζητήματα επιφέρει πραγματικά θετικά αποτελέσματα.

 

Μ.Γ.:    Δε θα σου κρύψω ότι είμαι από τα πρόσωπα, που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι της κοινότητάς μας που μιλούν ανοικτά, ίσως είναι καλύτερο να επιλέγουν τις εκπομπές, τους δημοσιογράφους , τα μέσα που μιλούν. Ωστόσο, αυτή είναι η δική μου άποψη, αλλά σέβομαι ανθρώπους όπως εσύ, που δεν συμφωνούν με αυτό και μιλούν παντού με μόνο κριτήριο να ακούγεται γενικά η θέση τους για τα LGBTI θέματα. Τελικά μετά από τόσα χρόνια που δραστηριοποιείσαι στον χώρο, ποια θεωρείς ότι είναι η βέλτιστη πρακτική;

Τζέισον-Αντιγόνη:    Είμαι μια περίπτωση ζωντανού παραδείγματος, που αποδεικνύει ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση κι εκμετάλλευση των ΜΜΕ προκειμένου να αναδειχθούν σημαντικά ζητήματα επιφέρει πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Συντελεί τόσο στην επίτευξη απόκτησης ορατότητας κοινωνικών ομάδων που βάλλονται -όπως άλλωστε και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα-, όσο και στη -σταδιακή έστω (γιατί γι’ αυτό χρειάζεται επαναληπτικότητα και συνέπεια)- εξοικείωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας με οτιδήποτε εκφεύγει των καταπιεστικών παραδόσεων και στερεοτύπων.

 

 

 

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να καταφέρουμε τα πρώτα δημόσια κτήρια της χώρας που θα εφαρμόσουν μια τέτοια πολιτική και πρακτική αναφορικά με τις τουαλέτες, να είναι τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Γι’ αυτό και καλώ τον κόσμο να ψηφίσει για Περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου και για περιφερειακό σύμβουλο στον Κεντρικό Τομέα εμένα.

 

Μ.Γ.:    Πριν από 6 χρόνια, αν θυμάσαι, σε περίπτωση τρανς μαθήτριας, το ΣΥΔ είχε κάνει προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη, όχι μόνο για την ακραία βία και παραβιάσεις δικαιωμάτων της στο σχολείο της, αλλά και για να αναγνωριστεί σύμφωνα με τη ταυτότητα φύλου της, αλλά και για να έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στους χώρους τουαλέτας σύμφωνα με την ταυτότητά της. Ο Συνήγορος τότε, στο πόρισμά του, πέραν όλων των άλλων, είχε αποδεχτεί το δικαίωμά της να έχει πρόσβαση στις γυναικείες τουαλέτες και να προσφωνείται (αν και τότε δεν υπήρχε νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου της –θυμίζω μιλάμε για το 2012-13). Πιστεύεις ότι έχει έρθει η ώρα για να γίνει κάτι ανάλογο, πλέον, και για τα μη δυϊκά πρόσωπα; Γιατί σε πολλές χώρες, ακόμη και σε κάποιες που δεν αναγνωρίζονται οι μη δυϊκές ταυτότητες φύλου, υπάρχουν πλέον σε δημόσια κτήρια (πανεπιστήμια, δημοτικές αρχές, κυβερνητικά κτήρια), τουαλέτες, αποδυτήρια ουδετέρου φύλου (gender neutral). Εάν εκλεγείς, πιστεύεις ότι είναι εφικτός στόχος, τα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής να αποκτήσουν τις πρώτες τουαλέτες ουδετέρου φύλου;

Τζέισον-Αντιγόνη:    Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να καταφέρουμε τα πρώτα δημόσια κτήρια της χώρας που θα εφαρμόσουν μια τέτοια πολιτική και πρακτική αναφορικά με τις τουαλέτες, να είναι τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Γι’ αυτό και καλώ τον κόσμο να ψηφίσει για Περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου και για περιφερειακό σύμβουλο στον Κεντρικό Τομέα εμένα. Γιατί η “Δύναμη Ζωής” είναι ο μόνος συνδυασμός που ενδεχομένως καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτό το σκεπτικό.

Δείτε Επίσης

Μ.Γ.:    Το ΣΥΔ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, έδωσε στη δημοσιότητα επεξεργασμένες θέσεις που αφορούν σε πρακτικό επίπεδο τη βελτίωση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων (Προτάσεις του ΣΥΔ, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών). Για να μη σε ρωτώ πάνω στα θέματα αυτά ένα-ένα και να απεραντολογήσουμε, θα ήθελα να τοποθετηθείς πάνω σ’ αυτά.

Τζέισον-Αντιγόνη:    Πώς θα μπορούσα να μην συμφωνώ με όλες τις προτάσεις αυτές; Τι σόι ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+, ευαισθητοποιημένο άτομο που πιστεύει στον ανθρωπισμό, και ακτιβιστικά δραστήριο θα ήμουν, αν δεν ήθελα να γίνουν όλα όσα περιγράφονται, και ακόμα παραπάνω; Νομίζω, δε, πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν όχι απόλυτα, αλλά ούτε κατ’ ελάχιστο βαθμό, με οποιοδήποτε άλλο άτομο στο τιμόνι της Περιφέρειας πέρα από τη Ρένα Δούρου. Τα αιτήματα αυτά, σε περίπτωση που εκλεγεί κάποιος από τους ανθυποψήφιούς της, ας αποδεχτούμε από τώρα ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ποτέ.

 

Σε πρώτη φάση, όσα άτομα εμφορούνται από προοδευτικά ιδεώδη, είναι αδήριτη ανάγκη να ενώσουν δυνάμεις, να μη σταθούν στις όποιες διαφορές, καθώς η απειλή ολοκληρωτικών πολιτικών και ακροδεξιών πρακτικών δεν μας αφήνει περιθώρια ολιγωρίας. Οι προοδευτικές, λοιπόν, κοινωνικές δυνάμεις είναι αυτές που με διάθεση εξωστρέφειας προς την υπόλοιπη κοινωνία, αξίζει να πείσουν και να εμπνεύσουν όσα άτομα μεσούσης της οικονομικής και αξιακής κρίσης ας πούμε πως έχουν “μπερδευτεί” και έχουν ολισθήσει στα σκοτεινά μονοπάτια των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας.

 

Μ.Γ.:    Τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο εθνικό επίπεδο, οι δυνάμεις του άκρατου λαϊκισμού, της ακροδεξιάς, ακόμη και της πιο ακραίας έκφανσής της, του νεοναζισμού, δείχνουν όλο και περισσότερο τα δόντια τους. Πως πιστεύεις ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την άνοδο, που αναπόδραστα συνοδεύεται με τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.

Τζέισον-Αντιγόνη:    Σε πρώτη φάση, όσα άτομα εμφορούνται από προοδευτικά ιδεώδη, είναι αδήριτη ανάγκη να ενώσουν δυνάμεις, να μη σταθούν στις όποιες διαφορές, καθώς η απειλή ολοκληρωτικών πολιτικών και ακροδεξιών πρακτικών δεν μας αφήνει περιθώρια ολιγωρίας. Οι προοδευτικές, λοιπόν, κοινωνικές δυνάμεις είναι αυτές που με διάθεση εξωστρέφειας προς την υπόλοιπη κοινωνία, αξίζει να πείσουν και να εμπνεύσουν όσα άτομα μεσούσης της οικονομικής και αξιακής κρίσης ας πούμε πως έχουν “μπερδευτεί” και έχουν ολισθήσει στα σκοτεινά μονοπάτια των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς έχει αποπροσανατολίσει κατά το μάλλον ή ήττον όλα, όλες κι όλους. Η ανακάλυψη αυτών που μας ενώνουν και η προσπάθεια εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης του συνόλου της κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προαναφερθείσες κοινωνικές παθογένειες, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει και να μας κάνει να παραμερίσουμε οποιοδήποτε πνεύμα ελιτισμού ή στρουθοκαμηλισμού, να σταματήσουμε να κωφεύουμε όταν ο ήχος της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού είναι τόσο εκκωφαντικός.

Μ.Γ.:    Σ’ ευχαριστώ θερμά γι’ αυτήν την συνέντευξη και εύχομαι θερμά καλή επιτυχία.

Τζέισον-Αντιγόνη:    Εγώ ευχαριστώ, Μαρίνα, και εύχομαι σε όλα τα άτομα που εργάζονται τόσο για το περιοδικό, όσο και για το Σ.Υ.Δ. γενικότερα, δύναμη κι επιτυχία στις διεκδικήσεις τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί