Now Reading
Βάνδαλοι γεμίζουν το Λονδίνο με κακόβουλα αυτοκόλλητα που γράφουν: «Οι γυναίκες δεν έχουν πέη».

Βάνδαλοι γεμίζουν το Λονδίνο με κακόβουλα αυτοκόλλητα που γράφουν: «Οι γυναίκες δεν έχουν πέη».

Ηνωμένο Βασίλειο: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 | 14:50

Μετάφραση: Πέτρος Θεοδωρίδης | T-zine.gr

Trans News

Βάνδαλοι γεμίζουν το Λονδίνο με κακόβουλα αυτοκόλλητα που γράφουν: «Οι γυναίκες δεν έχουν πέη».

Trans rights campaigners condemned a number of anti-trans stickers, which have been photographed at various locations across London. (@sargesalute/Twitter)

Τρανς ακτιβιστές έχουν ασκήσει κριτική στους τρανσφοβικούς, έπειτα από τον εντοπισμό αηδιαστικών αυτοκόλλητων φαλλικού σχήματος στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του Stonewall.

Ένας χρήστης του Twitter ανέβασε φωτογραφίες των αυτοκόλλητων την Κυριακή, 5 Αυγούστου, τα οποία είχαν επίσης κολληθεί έξω από τα γραφεία του Guardian και του Observer, καθώς και σε μια διαφημιστική πινακίδα της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτραίτων που απεικόνιζε την Ελισάβετ Α’ .

Η Sarah Brown, τρανς γυναίκα και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας των Τρανς για το Stonewall, δήλωσε στο PinkNews: «Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι παιδαριώδη και αηδιαστικά. Υπάρχει ένα κύμα δαιμονοποίησης των τρανς γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, και, ανησυχώ για το που πάει αυτή η κατάσταση».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Stonewall δήλωσε στο PinkNews πως τα αυτοκόλλητα έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο των γραφείων στο Clerkenwell.

Το βιογραφικό του χρήστη που ανέβασε τις εικόνες, ονόματι Anne Ryzulo XX, περιλαμβάνει το hashtag #GetTheLOut, το οποίο σχετίζεται με την τρανσφοβική οργάνωση Get the L Out. Ο χρήσης έχει επίσης προχωρήσει σε υποστηρικτικές προς την εν λόγω ομάδα αναρτήσεις.

Παρόλα αυτά, η ομάδα Get the L Out δήλωσε στο PinkNews πως δεν ευθύνεται για τα αυτοκόλλητα.

Ένα τρανς non-binary άτομο που ασχολείται με τον ακτιβισμό και τη δημιουργία ταινιών, καταδίκασε όσους ευθύνονται για τα αυτοκόλλητα λέγοντας στο Pink News: «Θυμίζει εφήβους που προσπαθούν να φανούν αστείοι ζωγραφίζοντας πέη παντού – είναι πραγματικά ανώριμο, παιδιάστικο και γελοίο. Απλά συνεχίζει να αποδεικνύει πως αυτές οι περιφερειακές ομάδες «ακτιβιστών» προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεδιπλώσουν τον «ακτιβισμό» τους.»

«Δεν έχω βρει άλλη ομάδα πέρα από τους τρανσφοβικούς που να έχει τέτοια εμμονή με τα γεννητικά όργανα όσο αυτοί. Είναι ειλικρινά λυπηρό που καταλήγουν σε αυτούς του δυϊκούς τρόπους ανάπτυξης εμμονών πάνω στα σώματα των τρανς ατόμων, επιβάλλοντας βλαπτικά στερεότυπα γύρω από το φύλο και το σώμα», συνέχισε.

Τον Ιούλιο, το Get the L Out – μια ομάδα λεσβιών που εναντιώνεται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που προτείνει τη μεταρρύθμιση της Πράξης Αναγνώρισης Φύλου του 2004 – ετσιθελικά κατέλαβε την αρχή της παρέλασης του Pride, καθοδηγώντας τη για μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Stonewall has removed the sticker from its office building. (@sargesalute/Twitter)

Απαντώντας, μια ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των τρανς ηγήθηκε της παρέλασης του Brighton Pride το Σάββατο, 4 Αυγούστου. Οι ακτιβιστές κρατούσαν πανό με το hashtag #LwiththeT, που έχει χρησιμοποιηθεί από λεσβίες για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα τρανς άτομα.

Ένα non-binary τρανς πρόσωπο που είναι γνωστό με το όνομα Fox Fisher και ασχολείται με τον ακτιβισμό δήλωσε στο Pink News: «Τα αυτοκόλλητα αυτά φαίνεται πως είναι μια απεγνωσμένη απάντηση στους τρανς ανθρώπους και τους συμμάχους τους και τη συνεχόμενη υποστήριξη που λαμβάνουν τα τρανς άτομα από LGBTI οργανώσεις και παρελάσεις Pride. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε είναι σημαντική, καθώς δεν έχουμε τα ίδια αποθέματα με πολλούς τρανσφοβικούς, ούτε ανάλογη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο».

«Αναγκαζόμαστε διαρκώς να αντιδρούμε στους φοβικούς, και ποτέ δεν μιλάμε στα μέσα ενημέρωσης χωρίς να πρέπει να απαντήσουμε ή να καθίσουμε κυριολεκτικά απέναντι σε κάποιον που νομίζει πως είμαστε άνθρωποι που μισούμε τον εαυτό μας και ακρωτηριάσαμε το σώμα μας, ανώμαλοι, ή κίνδυνος για τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Fox Fisher (left) and Owl have heavily criticised those behind the Stickers. (theFoxFisher/Twitter)

Το PinkNews επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Anne Ruzylo XX για ένα σχόλιο.

Δείτε Επίσης

Εκπρόσωπος του Stonewall δήλωσε στο PinkNews: «Μια κίνηση λεσβιών χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το hashtag #LwiththeT για να απορρίψει τις απόψεις μιας μικρής αλλά ηχηρής μειονότητας αποφασισμένης να διχάσει. Αυτό που δείχνει αυτή η κίνηση είναι η δύναμη της αλληλεγγύης και ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να στεκόμαστε ενάντια στο μίσος».

«Ενθαρρύνουμε όλα τα πρόσωπα στην κοινότητα και έξω από αυτήν να είναι μάχιμοι σύμμαχοι. Ενθαρρύνουμε έντονα τους πάντες να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο της κυβέρνησης για την Πράξη Αναγνώρισης Φύλου ώστε να επιτύχουμε αποδοχή χωρίς εξαιρέσεις. Έχουμε υποχρέωση να στηριχτούμε μεταξύ μας και να σταθούμε ενωμένοι. Μαζί είμαστε δυνατότεροι», συμπλήρωσε.

Η Angela C. Wild, μέλος των Get the L Out, δήλωσε στο PinkNews: «Δεδομένης της αρνητικής δημοσιότητας που έχει εξαπλωθεί χάρη σε εσάς για τη δράση μας, και της στοχοποίησης των λεσβιών σαν ομάδα μίσους, δεν είμαι σίγουρη γιατί σας απαντώ. Παρόλα αυτά, αυτά τα αυτοκόλλητα δεν κολλήθηκαν από την GetTheLOut. Υποστηρίζουμε το μήνυμά τους καθώς πιστεύουμε στη βιολογική πραγματικότητα των φύλων, όχι σε παραμύθια που προσπαθεί η ιδεολογία του φύλου να μας επιβάλλει. Θα ανακαλύψετε πως οι λεσβίες υπάρχουν, βρίσκονται παντού και είναι εξοργισμένες με την αποσιώπηση και τον εξαναγκασμό που μας επιβάλει η υπόλοιπη LGBTI κοινότητα. Ελπίζουμε και ενθαρρύνουμε τις Λεσβίες και τις γυναίκες να προχωρήσουν σε τέτοιες πράξεις παντού».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί