Βαρκελώνη: Βαν θέρισε πλήθος κόσμου σε ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, στο απόγειο γκέι φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί.

Ισπανία: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 | 22:55

Μετάφραση για το T-zine.grΤζένη Πατεράκη

LGBTQI News

Βαρκελώνη: Βαν θέρισε πλήθος κόσμου σε ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, στο απόγειο γκέι φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί.

Ένα βαν κτύπησε πλήθος κόσμου στην τουριστική περιοχή Ramplas της Βαρκελώνης. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι αρχές αντιμετωπίζουν το γεγονός ως τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε «μαζική επίθεση», ενόσω οι υπηρεσίες επειγόντων παροτρύνουν τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περιοχή της Πλατείας Catalunya.

Η επίθεση αυτή έγινε την εποχή που το σιρκουί της πόλης, όπου εκατοντάδες LGBT και ιδιαίτερα γκέι άντρες φιλοξενούνται στην πόλη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της El Pais ο οδηγός του βαν μετά την επίθεση σε πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων. το έβαλε στα πόδια, ενώ οι αρχές ζήτησαν το τοπικό μετρό καθώς και τα κεντρικά μέσα μεταφοράς να παραμείνουν κλειστά.

Το σιρκουί της πόλης είναι ένα από τα πλέον γνωστά στον κόσμο και πάντα συμμετέχουν αρκετοί LGBT και ιδιαίτερα γκέι άντρες. Πρόκειται για φεστιβάλ δύο εβδομάδων, που οι περισσότεροι επισκέπτονται τη Βαρκελώνη αυτήν την εβδομάδα, ενώ το σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο το κεντρικό event.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια είναι τα πρόσωπα που υπήρξαν ανάμεσα στα 13 θύματα και τους πολλούς τραυματίες της επίθεσης, όμως σύμφωνα με ρεπορτάζ αρκετές και αρκετοί εκ των θυμάτων βρίσκονται πλέον σε ασφαλή σημεία κοντά στην περιοχή της επίθεσης.

Το Pink News, ζήτησε σχολιασμό από τον υπεύθυνο του σιρκουί. Ο Steven Turner που εργάζεται στη περιοχή δήλωσε στο BBC News: «Αρκετοί στο γραφείο μου είδαν την επίθεση του βαν στο πλήθος στη La Ramblas. Είδα τρία ή τέσσερα πρόσωπα να κείτονται στο έδαφος, καθώς και πολλά ασθενοφόρα και ένοπλους».

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News