Βαρβαρότητα από αστυνομικούς στην Ινδονησία που ξύρισαν τα κεφάλια σε 12 τρανς γυναίκες.

Ινδονησία: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 | 20:50

T-zine.gr | Trans News

Βαρβαρότητα από αστυνομικούς στην Ινδονησία που ξύρισαν τα κεφάλια σε 12 τρανς γυναίκες.

Τον ρατσιστικό όσο και βάρβαρο προπηλακισμό που βίωσαν 12 τρανς γυναίκες από ένστολους στην Ινδονησία, επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Τις ξύρισαν το κεφάλι και τις υποχρέωσαν να ντυθούν με αντρικά ρούχα.

Οι 12 τρανς γυναίκες συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε χώρους που ασκούσαν σεξουαλική εργασία, με τον αρχηγό της αστυνομίας να δηλώνει ότι οι άντρες του ήθελαν να τις «καθοδηγήσουν», προκειμένου να «ξαναγίνουν άντρες».

Ο Ahmad Untung Surianata είπε στις δηλώσεις του πως η επιχείρηση εκκαθάρισης αφορά τη γενικότερη πολιτική, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η νέα γενιά.

Σημειώνεται ότι η επαρχία Aceh είναι η μοναδική στην Ινδονησία που λειτουργεί κάτω από το καθεστώς του ισλαμικού νόμου της Σαρίας, ενώ γενικότερα στο νησιωτικό συγκρότημα, τα ποσοστά των μουσουλμάνων είναι τα υψηλότερα στον κόσμο.

Εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι οι ινδονησιακές αρχές παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και φέρθηκαν με μεγάλη βιαιότητα στην περίπτωση των 12 τρανς γυναικών

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο ξεκίνησε στη βουλή της Ινδονησίας η συζήτηση για την ψήφιση νόμου, προκειμένου να καταστεί παράνομο το σεξ ανύπαντρων ζευγαριών, ενώ χαρακτηρίστηκε «χειρότερο από πυρηνικό πόλεμο» το ενδεχόμενο εξάπλωσης της ομοφυλοφιλίας.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από thetoc.gr