Ηνωμένο Βασίλειο: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 | 21:15
Βουτιά μέσα στην πισίνα των τρανς

Στο σύντομο ντοκιμαντέρ The Swimming Club οι βρετανοί κινηματογραφιστές Cecilia Golding και Nick Finegan προσπαθούν να αποδώσουν την σημασία του όρου «ασφαλής χώρος» παρουσιάζοντας μια πισίνα που χρησιμοποιείται από το London Trans and Gender Non-compliant Swimming Group (TAGS), ενός κολυμβητικού συλλόγου για τρανς άτομα.
Η ταινία δείχνει αρκετά μέλη της πισίνας να περιγράφουν πως το να κολυμπούν μαζί – συμπεριλαμβανομένου του να φορούν τα μαγιό της επιλογής τους δίχως προκαταλήψεις – τους δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και μια «γαλήνια δύναμη» που σπάνια υπάρχει στον έξω κόσμο.
Ο όρος «ασφαλής χώρος» προέκυψε από τα γυναικεία και ΛΟΑΤΚΙ κινήματα της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και έκτοτε υιοθετήθηκε από ένα ευρύ φάσμα. Όμως τελευταία φαίνεται να αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο με χλευασμό από εκείνους που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει μια υπερβολικά ευαίσθητη κουλτούρα.
Πηγή: Real Stories
΄
Δείτε επίσης
♦ Διαβάστε: Δολοφονία εργαζόμενης του σεξ στη Γαλλία. Αιτία αναφέρεται η νέα νομοθεσία της Γαλλίας.
♦ Διαβάστε: Η δολοφονία της τρανς μετανάστριας και εργαζόμενης στο σεξ Βανέσα Κάμπος είναι καθαρά πολιτικό γεγονός.
Διαβάστε ακόμα: Η δολοφονία της τρανς μετανάστριας και εργαζόμενης στο σεξ Βανέσα Κάμπος είναι καθαρά πολιτικό γεγονός.
© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter
© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO
