Δύο έφηβες τρανς κοπέλες, έγιναν τα πρώτα δίδυμα στον κόσμο που υποβλήθηκαν σε ταυτόχρονες χειρουργικές επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου.
«Ποτέ δεν είχαμε ταυτιστεί με το φύλο που είχαμε καταγραφεί κατά τη γέννηση μας» δήλωσαν οι δίδυμες αδελφές Μάιλα και Σοφία, 19 ετών, οι οποίες υποβλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με μια ημέρα διαφορά, σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους, σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.
Αυτή η ταυτόχρονη επέμβαση στις δίδυμες τρανς αδελφές είναι «μοναδική στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο χειρουργός Ζοζέ Κάρλος Μαρτίνς. Το κάθε χειρουργείο, στην ιδιωτική κλινική Μπλουμενάου, στη νότια Βραζιλία, κράτησε περίπου πέντε ώρες.
Μία εβδομάδα αργότερα, οι δυο νεαρές τρανς γυναίκες δεν σταματούν να χαμογελούν, κάνουν αστεία και, κάποιες φορές, δακρύζουν όταν θυμούνται πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά τους χρόνια.
«Αντιλήφθηκα ότι αγαπούσα το σώμα μου, αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένη με τα γεννητικά μου όργανα. Περνούσα τον χρόνο μου να ζητάω από τον Θεό να με μεταμορφώσει σε κοριτσάκι», αποκάλυψε η Μάιλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μετά την επέμβαση, έκλαψε και πάλι, βλέποντας για πρώτη φορά το “νέο” της σώμα.
Οι δυο αδελφές πιστεύουν βαθιά στον Θεό, συχνά προσεύχονται μαζί και αφηγούνται αστείρευτες ιστορίες από το πώς αλληλοστηρίζονταν, στις πιο δύσκολες φάσεις της εφηβείας τους, όταν δέχονταν σωματικές, σεξουαλικές και λεκτικές επιθέσεις.
@sofiaalbuquerck ✨Que pena✨. @mayphoebe09 #fyp #fyp #tik_tok #tiktoker #tiktokers #segue #lgbt #lgbtq
«Ανακούφιση»
«Οι γονείς μας δεν φοβήθηκαν από αυτό που είμαστε, όμως ανησυχούσαν ότι η κοινωνία θα μας κακομεταχειριστεί», αποκάλυψε η Μάιλα.
Η Μάιλα Ρεζέντα και η Σοφία Αλμπουκέρκ γεννήθηκαν στην Ταρίπα, μια αγροτική κοινότητα 4.000 κατοίκων στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις. Μεγάλωσαν μέσα σε ένα πολύ υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, μάλιστα ο παππούς τους, έκανε τα πάντα προκειμένου να τις βοηθήσει. Δεν δίστασε να πουλήσει το κτήμα του για να συγκεντρώσει τα 100.000 ρεάλ (περίπου 15.000 ευρώ) που χρειάζονταν για τις δύο επεμβάσεις.
«Αισθάνθηκα πραγματικά ανακουφισμένη. Για μένα, ποτέ δεν ήταν “εκείνοι” αλλά “εκείνες”» είπε η μητέρα τους, η 43χρονη Μάρα Λουσία ντα Σίλβα.
© T-zine.gr με πληροφορίες από patrastimes και dailystar
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Φιλοξενεί ειδησιογραφία, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, θέματα ενημέρωσης και ιστορίας της τρανς* και ευρύτερα της LGBTQI+ κοινότητας, θέματα πολιτισμού, λάιφστάιλ και πολλά-πολλά ακόμη. Αποτελεί συνέχεια του trans.gr, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ενημέρωσης της τρανς* κοινότητας.