Βραζιλία: Τρείς τρανς γυναίκες θύματα επίθεσης.

Μετάφραση για το t-zine.gr
* Κατερίνα Ράιλυ.


Μια τρανς κομμώτρια, η οποία δεν θέλει να αποκαλύψει τα στοιχεία της, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση μέσα σε λεωφορείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με την δήλωσή της, μια ομάδα 15 ατόμων, λήστεψαν τους επιβάτες του λεωφορείου, αλλά η συγκεκριμένη δέχτηκε και επίθεση. Το γεγονός ότι είναι τρανς γυναίκα, ήταν η αιτία να υποφέρει πιο πολύ από τους άλλους επιβάτες. Η γυναίκα υπέστη τραύματα σε όλο της το σώμα, καθώς και επτά ράμματα στο κεφάλι και τέσσερα στο μέτωπο. Ήταν η μοναδική που υπέστη βία κατά την κλοπή.

Αφού αποβιβάστηκε, ζήτησε την βοήθεια ενός υπαλλήλου της γραμμής του λεωφορείου αλλά της το αρνήθηκε. Τελικά ένας υπάλληλος ενός πρατηρίου βενζίνας κάλεσε ασθενοφόρο. Ισχυρίζεται ότι δεν της φέρθηκαν καλά και της έδωσαν επίσης εξιτήριο, χωρίς να της κάνουν εξετάσεις. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την αστυνομία να καταθέσει την καταγγελία της, αλλά και αυτοί με την σειρά τους την περιφρόνησαν, λέγοντας της να το κάνει μέσω διαδικτύου.

Σε συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί, αλλά οι υπάλληλοι της γραμμής λεωφορείου, δεν γνωρίζουν όπως αναφέρουν την ακριβή ώρα του περιστατικού και ότι θα είναι μακροχρόνια διαδικασία μέχρι να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία.

73888d7b7f8878df3ddc32163ad3c874

Ένας στρατιωτικός συνελήφθη αυτήν την Τετάρτη (27/04/16) για την ληστεία μιας τρανς γυναίκας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος στρατιωτικός του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, έκλεψε την τσάντα της. Ευτυχώς που στο περιστατικό ήταν παρών ένας αστυνομικός και συνέλαβε τον δράστη.

Πυροσβέστες από το SIATE (πυροσβεστικό τμήμα Βραζιλίας) πρόλαβαν να αποτρέψουν μια τρανς γυναίκα από τον τραυματισμό μιας άλλης, το απόγευμα της 27ης Απριλίου, στην περιοχή Ρεμούκας. Παρόλα αυτά, το θύμα τραυματίστηκε στο μπράτσο και η δράστης ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε να αμυνθεί από απόπειρα ληστείας.

447

Ασθενοφόρο, περνούσε κατά τις 16.30 όταν μια από τις γυναίκες ζητούσε βοήθεια.

Οι διασώστες κατάφεραν να πάρουν το μαχαίρι από την μια γυναίκα και φρόντισαν να μην πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα. Το θύμα οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο αλλά αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο. Και οι δύο στη συνέχεια, αρνήθηκαν να πάνε στην αστυνομία.

Έγινε καλός χειρισμός της κατάστασης. Οι φόνοι τρανς ατόμων είναι συχνό φαινόμενο και οι περισσότερες τρανς γυναίκες έχουν (κυρίως) μαχαίρια για να αμύνονται. Όταν προκύπτει διαφωνία, το δέλεαρ να χρησιμοποιηθούν είναι υπερβολικό. Το χειρότερο όμως, είναι ότι αυτού του είδους η βία είναι συχνό φαινόμενο σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, με φόνους να σημειώνονται κάθε μέρα, σε μια χώρα όπου η αξία της ζωής είναι φτηνή.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Planet Transgender 30-04-2016