Βρέθηκε DNA - Όχι αποτύπωμα «Παντού είχε αίμα του Ζακ.Το dna δεν σημαίνει τίποτα», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ

Βρέθηκε DNA – Όχι αποτύπωμα «Παντού είχε αίμα του Ζακ.Το dna δεν σημαίνει τίποτα», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ

Ελλάδα: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 | 23:50

T-zine.gr | LGBTQI News 

Η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν δαχτυλικά αποτυπώματα του Ζακ πάνω στο μαχαίρι

Βρέθηκε DNA – Όχι αποτύπωμα «Παντού είχε αίμα του Ζακ.Το dna δεν σημαίνει τίποτα», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ

Βρέθηκε DNA – Όχι αποτύπωμα «Παντού είχε αίμα του Ζακ.Το dna δεν σημαίνει τίποτα», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ

Καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία φαίνεται να απομακρύνουν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου την εκδοχή της απόπειρας ληστείας, πηγές από την αστυνομία, σήμερα ανέφεραν πως εντοπίστηκε δείγμα DNA πάνω στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Υπογραμμίζεται όμως ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δεν εντόπισαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου πάνω στο μαχαίρι.

Οι πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως αποτυπώματα πάνω στο μαχαίρι δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν, καθώς το μαχαίρι άλλαξε διάφορα χέρια μέχρι να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το μαχαίρι έχει υπάρξει ίσως το πιο πολυσυζητημένο στοιχείο της ιστορίας. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στην έκθεση κατάσχεσης δεν υπάρχει καμία περιγραφή από τις αστυνομικές αρχές ούτε του μαχαιριού ούτε του χώρου όπου βρέθηκε. Επίσης μια σειρά από αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν κρατούσε ποτέ μαχαίρι.

Αντίφαση όμως υπάρχει ανάμεσα στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ότι το μαχαίρι το κρατούσε εκτός του καταστήματος το θύμα πριν ακινητοποιηθεί, και του πρώτου ενημερωτικού σημειώματος στις 21 Σεπτεμβρίου που εστάλη στη ΓΑΔΑ και στο οποίο αυτό αναφέρεται κατά λέξη: «από το εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου κατασχέθηκε μεταξύ άλλων μαχαίρι».

«Το δείγμα DNA δε σημαίνει απολύτως τίποτα» δηλώνει κατηγορηματικά στο Lifo.gr η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Χρύσα Πετσιμερη.

«Σε ένα χώρο που ήταν γεμάτος με τα αίματα του Ζακ Κωστόπουλου, το γενετικό υλικό του θα μπορούσε να υπάρχει οπουδήποτε» λέει η κυρία Πετσιμέρη και υπενθυμίζει το γεγονός πως κανένα δακτυλικό αποτύπωμα του Ζακ Κωστόπουλου δεν βρέθηκε εντός του κοσμηματοπωλείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο video – ντοκουμέντο που είχε παρουσιάσει η Εφημερίδα των Συντακτών, από τη στιγμή που ο Κωστόπουλος δέχεται τα χτυπήματα αστυνομικών ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος και σοβαρά τραυματισμένος, το μαχαίρι φαίνεται να κρατά αστυνομικός και μάλιστα με «γυμνά» χέρια.

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώνει την έρευνά της τόσο σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Ζακ, όσο και τις κινήσεις που είχαν προηγηθεί από το δραματικό συμβάν.

«Η αστυνομία δεν συνδράμει στην υπόθεση»

Την ίδια ώρα η άλλη συνήγορος Πολιτικής Αγωγής που εκπροσωπεί την οικογένεια Κωστόπουλου, Αννυ Παπαρρούσου, καταγγέλλει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν συνεργάζεται εσκεμμένα στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Ζακ. «Πρέπει να καταγγελθεί ότι η αστυνομία συνειδητά δεν συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δεν συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η κυρία Παπαρρούσου.

Όπως επισημαίνει, «δεν θα ξέραμε τίποτα αν δεν υπήρχε η εικόνα. Από τη δικογραφία δεν περιγραφόταν καμία βίαιη ενέργεια κατά του θανόντος, αντιθέτως αναφερόταν πως ‘κόπηκε από τα τζάμια και κατέρρευσε’. Αυτό πλήττει ευθέως την αξιοπιστία της Αστυνομίας. Επειδή ακριβώς χαρακτηρίστηκε σαν ένα συμβάν που δεν ήταν άξιο λόγου, δεν κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός ως όφειλε. Δεν αποκλείστηκε η περιοχή, δεν έγινε συλλογή και ανάλυση του οπτικού υλικού, δεν αναγνωρίστηκαν μάρτυρες και δεν κλήθηκαν για κατάθεση. Όσο για την ελλιπέστατη δικογραφία, αυτή δεν συμπληρώθηκε ούτε μετά το βίντεο».

 


 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από LiFO