Now Reading
Ύπατη Αρμοστεία | COVID-19: Στοχευμένες ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Ύπατη Αρμοστεία | COVID-19: Στοχευμένες ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 | 23:03

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News | T-zine.gr

Ύπατη Αρμοστεία | COVID-19: Στοχευμένες ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων εν μέσω πανδημίας.

ΓΕΝΕΥΗ (17 Απριλίου 2020) – Τα Κράτη πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι τρανς και οι ίντερσεξ άνθρωποι δεν θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις ή φόβο τιμωρίας για αναζήτηση υγειονομικής περίθαλψης εν μέσω της κρίσης COVID-19, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μιτσέλ Μπατσελέ την Παρασκευή, καθώς το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δημοσίευσε ένα νέο εργαλείο καθοδήγησης για τα Κράτη και άλλους ενδιαφερόμενους για το COVID-19 και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων.

«Τα ΛΟΑΤΙ άτομα είναι από τα πιο ευάλωτα και περιθωριοποιημένα σε πολλές κοινωνίες, και μεταξύ εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από το COVID-19. Σε χώρες όπου οι σχέσεις του ίδιου φύλου είναι ποινικοποιημένες ή έχουν στόχο τα τρανς άτομα, μπορεί να μην αναζητήσουν καν θεραπεία λόγω φόβου σύλληψης ή για να μην δεχτούν βία », είπε η Μπατσελέ.

«Γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα λειτουργήσουν μόνο εάν προστατεύονται τα δικαιώματα όλων στη ζωή και την υγεία. Για τους ΛΟΑΤΙ ανθρώπους, αυτό σημαίνει τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των τρόπων με τους οποίους είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, διασφαλίζοντας ότι δεν γίνονται διακρίσεις και την εύρεση λύσεων. Σημαίνει επίσης να διασφαλίζεται ότι οι φωνές τους ακούγονται».

Η καθοδήγηση που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εντοπίζει σημαντικές ανησυχίες και καθορίζει βασικές δράσεις στο πλαίσιο της πανδημίας.

Αυτά περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση του οικονομικού αντίκτυπου της κρίσης λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους ΛΟΑΤΙ ανθρώπους, καθώς είναι πιο πιθανό να είναι άνεργοι και να ζουν σε συνθήκες φτώχειας από τον γενικό πληθυσμό. Δεδομένων των περιορισμών διαμονής στο σπίτι, ορισμένοι από την ΛΟΑΤΙ νεολαία περιορίζονται σε εχθρικά περιβάλλοντα με μη υποστηρικτικά μέλη της οικογένειας ή συγκατοίκους, αυξάνοντας την έκθεσή τους στη βία, καθώς και το άγχος και την κατάθλιψή τους. Είναι σημαντικό οι υπηρεσίες υποστήριξης και οι ξενώνες να παραμένουν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δείτε το πλήρες κείμενο των συστάσεων εδώ!

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Διαχείριση της ποικιλομορφίας των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων στο χώρο εργασίας.

Διαβάστε: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Οι παρατηρήσεις του ΣΥΔ επί του υπό διαβούλευση ΣχΝ για τη “Βελτίωση Μεταναστευτικής Νομοθεσίας, Τροποποίηση Διατάξεων των ν. 4636/2019, 4375/2016, 4251/2014 και άλλες διατάξεις”».

Διαβάστε: ΕΕΔΑ Δελτίο Τύπου: «Ενδοοικογενειακή βία, Άσυλο και προστασία των ευάλωτων ομάδων στο επίκεντρο της Ολομέλειας της »

Δείτε Επίσης


© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr με πληροφορίες από Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί