Υπέρ της αναγνώρισης του γάμου ομοφύλων ο πρόεδρος της Κούβας

Κούβα: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:48

T-zine.gr | LGBTQI News

Είναι ένα από τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Υπέρ της αναγνώρισης του γάμου ομοφύλων ο πρόεδρος της Κούβας.

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ δήλωσε ότι διάκειται ευνοϊκά έναντι του να συμπεριληφθεί στο νέο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο τελεί το τρέχον διάστημα υπό αναθεώρηση, το δικαίωμα προσώπων του ιδίου φύλου να παντρεύονται.

«Είμαι σύμφωνος, προσωπικά θεωρώ ότι η αναγνώριση του γάμου (…), χωρίς περιορισμούς, απαντά στο πρόβλημα της εξάλειψης κάθε είδους διάκρισης στην κοινωνία», ανέφερε ο πρόεδρος της Κούβας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSUR και μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Κούβας ανέφερε πως οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα του και τις ΗΠΑ διανύουν φάση «οπισθοδρόμησης» μετά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Οι σχέσεις (με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) σήμερα βρίσκονται σε οπισθοδρόμηση. Διατηρούμε ακόμη (ανοικτούς) διαύλους διαλόγου και η θέση μας είναι να μην απορρίψουμε σε καμιά περίπτωση τις πιθανότητες διαλόγου, αλλά αυτός πρέπει να γίνεται μεταξύ ίσων, πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός απέναντί μας και να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση η εθνική μας κυριαρχία», επέμεινε ο Ντίας-Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε στην προεδρία της Κούβας τον Ραούλ Κάστρο τον Απρίλιο.

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 
© T-zine.gr  με πληροφορίες από  LiFO