Now Reading
Υποδεχθήκαμε στην Ελλάδα την ΛΟΑΤΚΙ+ πτήση της Air France

Υποδεχθήκαμε στην Ελλάδα την ΛΟΑΤΚΙ+ πτήση της Air France

Περήφανη για τις καινοτόμες δράσεις της και το υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της, η Air France ύψωσε χθες την πολύχρωμη σημαία της στον ουρανό.

 

Υποδεχθήκαμε την ΛΟΑΤΚΙ+ πτήση της Air France

Βρεθήκαμε στην πύλη για να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με την υπεύθυνη καμπίνας Lou Andréa Colliaux, την πρώτη τρανς αεροσυνοδό της εταιρείας. Η κα. Colliaux, πρέσβειρα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και leader στην κατηγορία LGBTQI+ της Autre Cercle 2020, είναι αρκετά δημοφιλής στην Γαλλία καθώς έχει γράψει δύο βιβλία για το ταξίδι της ζωής της.

Lou Andréa Colliaux

Η συζήτηση μαζί της, αν και σύντομη, ήταν πολύ διαφωτιστική και η ίδια μίλησε ανοιχτά για τις καινοτομίες της αεροπορικής εταιρείας όπου εργάζεται.

Ποια είναι η σημασία της ξεχωριστής αυτής πτήσης;

Καταρχάς να σας πω ότι είμαι η πρώτη τρανς γυναίκα αεροσυνοδός στην Air France, από 20 χρόνια πριν και σήμερα αντιπροσωπεύω τα τρανς πρόσωπα στην πτήση. Όλο το πλήρωμα αποτελείται από ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα ή από ΛΟΑΤΚΙ friendly άτομα. Μέσα στην εταιρεία δεν υπάρχει καμία ανοχή για οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Η 17η Μαΐου είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς η εταιρεία μας στηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και όλοι οι επιβάτες οποιασδήποτε ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού είναι καλοδεχούμενοι: όλοι έχουν την θέση τους σε αυτή την εταιρεία. Γι αυτό κάνουμε δύο πτήσεις, μία στην Αθήνα και μία στο Σαν Φρανσίσκο. Είμαστε πάντα πολύ χαρούμενοι να καλωσορίζουμε στις πτήσεις κάθε άνθρωπο, όποιος κι αν είναι.

Πώς ήταν η εμπειρία σας δουλεύοντας σε αυτή την αεροπορική εταιρεία ως τρανς;

Όπως είπα και πριν, ήμουν η πρώτη τρανς αεροσυνοδός στην εταιρεία 20 χρόνια πριν. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο και δούλευα πολύ σκληρά με όλα τα άτομα στην εταιρεία προκειμένου να έχουμε σήμερα την ευκαιρία να είμαστε ελεύθεροι, να είμαστε on board και να κάνουμε αυτήν την πολύ ξεχωριστή ΛΟΑΤΚΙ+ πτήση. Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ περήφανη, γιατί σήμερα (σσ. στις 17 Μαΐου) είναι ένα μεγάλο event για αυτή την μάχη που δίνω εδώ και 20 χρόνια.

Πιστεύετε στο μέλλον τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα αποκτήσουν τα ίσα δικαιώματα τους στον χώρο εργασίας;

Αυτό κάνουμε στην Air France. Σήμερα η CEO μας Anne Regail παρευρίσκεται σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί για το προσωπικό της Air France και άλλων μελών των ενώσεων l’Autre Cercle και Personnailes. Έτσι, νομίζω ότι το ζήτημα εξελίσσεται με καλό τρόπο και ελπίζω ότι στο μέλλον όλοι θα έχουν την δυνατότητα να είναι οι εαυτοί τους και να μην ντρέπονται για αυτό που είναι, εννοώ λεσβίες, γκέι, τρανς ή οτιδήποτε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και η εταιρεία μας το προωθεί πολύ.

Ξεκινήσατε την καριέρα σας ως “ανοιχτά” τρανς άτομο;

Όχι, ξεκίνησα την καριέρα μου 28 χρόνια, ήμουν αεροσυνοδός , αλλά επαναπροσδιορισμό φύλου έκανα 20 χρόνια πριν. Είμαι αρκετά διάσημη στην Γαλλία γιατί έχω γράψει 2 βιβλία για την ιστορία μου.

Όταν μπήκατε στην διαδικασία να επαναπροσδιορίσεται το φύλο σας πώς το κάνατε; Το συζητήσατε με την εταιρεία;

Όταν τους το είπα, με ρώτησαν τι θα ήθελα να κάνω μετά και απάντησα ότι θα ήθελα να επιστρέψω ως γυναίκα αεροσυνοδός, όπως και έκανα και εδώ είμαι σήμερα.

Επαγγελματικά, πιστεύετε ότι κάποιος πρέπει να το συζητήσει με τους προϊστάμενούς του πριν το κάνει;

Δείτε Επίσης

Φυσικά. Είμαστε το πλήρωμα της διαφορετικότητας στην Air France και κάθε φορά που υπάρχει κάποιος που θέλει να επιχειρήσει ένα τέτοιο βήμα όπως ο επαναπροσδιορισμός φύλου, έχουμε ένα ειδικό πρόσωπο που είναι εκεί για να τους βοηθήσει για να το κάνουν υπό τις καλύτερες συνθήκες. Και η Air France είναι η πρώτη αεροπορική που το κάνει αυτό.

Γιατί διαλέξατε την Αθήνα ως τον προορισμό σας για αυτή την πτήση;

Γιατί η Ελλάδα είναι ένα πολύ φιλικό μέρος, θα πάω στην Μύκονο για τις διακοπές μου, για παράδειγμα, θα είμαι εκεί σε 2 εβδομάδες. Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ ανοιχτόμυαλο μέρος για να έρθουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που την διαλέξαμε.

 

LGBTQI News | T-zine.gr | 19.05.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από athinorama

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
2
Ουάου
0
Τέλειο
1
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί