Now Reading
Υστερία στη Φλόριδα των ΗΠΑ: Νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε μικρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο.

Υστερία στη Φλόριδα των ΗΠΑ: Νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε μικρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο.

Κι ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριντα εισάγουν και προωθούν ένα κύμα νομοσχεδίων σχετικά με το φύλο και τη διαφορετικότητα, βουλευτής τους αναγνώρισε δημόσια ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική υγεία θα απαγόρευε στα κορίτσια να μιλούν για την περίοδό τους στο σχολείο.

Υστερία στη Φλόριδα των ΗΠΑ: Νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε μικρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο.

Η βουλευτής Άσλεϊ Γκαντ αμφισβήτησε τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό της, Σταν ΜακΚλέιν, σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία του που θα περιόριζε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα σχολεία, την οποία Δημοκρατικοί και επικριτές παρομοίασαν με την απαγόρευση βιβλίων.

Το νομοσχέδιο 1069 της Βουλής των Αντιπροσώπων θα απαιτούσε επίσης η διδασκαλία σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, όπως σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και ανθρώπινη σεξουαλικότητα, «να γίνεται μόνο στις τάξεις 6 έως 12», γεγονός που ώθησε την Γκαντ να ρωτήσει αν η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγόρευε στα νεαρά κορίτσια να μιλάνε για την περίοδό τους στο σχολείο όταν αρχίζουν να έχουν για πρώτη φορά.

«Αν λοιπόν τα κοριτσάκια βιώνουν τον έμμηνο κύκλο τους στην πέμπτη ή στην τετάρτη τάξη, αυτό θα τους απαγορεύσει τις συζητήσεις, αφού βρίσκονται σε τάξη μικρότερη από την έκτη;», ρώτησε η Γκαντ.

«Θα μπορούσε», απάντησε ο ΜακΚλέιν.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος που εκπροσωπεί την Οκάλα της Φλόριντα διευκρίνισε αργότερα ότι «δεν θα ήταν πρόθεση» του νομοσχεδίου να τιμωρήσει τα κορίτσια αν απευθύνονταν στους δασκάλους με ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την περίοδό τους, προσθέτοντας ότι θα ήταν «δεκτικός» σε τροπολογίες αν προέκυπταν. Το νομοσχέδιο κατέληξε να περάσει, με ψήφους 13-5, την Τετάρτη, καθώς οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποτελούν την υπερπλειοψηφία στην αίθουσα.

Η Άσλεϊ Γκαντ κατήγγειλε το νομοσχέδιο στην Washington Post ως «εξωφρενικό».

«Σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η αρχή της περιόδου ενός μικρού κοριτσιού δεν είχε ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε την Παρασκευή.

Τις ενστάσεις της επανέλαβαν υποστηρικτές όπως η Άννι Φιλκόφσκι, διευθύντρια της Florida Alliance of Planned Parenthood Affiliates, η οποία δήλωσε ότι «οι νέοι της Φλόριντα θα υποφέρουν αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος».

«Αυτό το νομοσχέδιο αναδεικνύει τη διαρκή δίψα των πολιτικών ηγετών της Φλόριντα για εξουσία και έλεγχο», ανέφερε σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι είναι «γελοίο» να απαγορεύεται στα νεαρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδό τους με τους δασκάλους τους.

Το προτεινόμενο νομσχέδιο του ΜακΚλέιν συγκαταλέγεται μεταξύ μιας σειράς νέων νομοσχεδίων που υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικάνους και αφορούν θέματα Παιδείας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την απαίτηση από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν αντωνυμίες που αντιστοιχούν στο φύλο των παιδιών, όπως αυτό αποδίδεται κατά τη γέννηση.

Δημοκρατικοί, υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου και ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ υποστηρίζουν ότι τα νομοσχέδια των Ρεπουμπλικάνων θα περιορίσουν την ικανότητα των εκπαιδευτικών να διδάσκουν τα παιδιά με ειλικρίνεια.

Η αρχή της εμμήνου ρύσης (menarche), όταν δηλαδή τα κορίτσια αρχίζουν για πρώτη φορά να έχουν περίοδο, συνήθως συμβαίνει μεταξύ 10 και 16 ετών, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. Γιατροί, γονείς και μελέτες από όλο τον κόσμο ανέφεραν ωστόσο μια αύξηση των περιπτώσεων πρώιμης εφηβείας για τα κορίτσια στη διάρκεια της πανδημίας, με ορισμένα να έχουν περίοδο από 8 ετών.

Δείτε Επίσης

Ο περιορισμός των κοριτσιών από το να μιλούν για την περίοδό τους στο σχολείο δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο νομοσχέδιο του ΜακΚλέιν, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, αφού καλεί επίσης τα σχολεία να διδάσκουν ότι «το φύλο καθορίζεται από τη βιολογία και την αναπαραγωγική λειτουργία κατά τη γέννηση» και «αυτοί οι αναπαραγωγικοί ρόλοι είναι δυαδικοί, σταθεροί και αμετάβλητοι».

«Ελπίζω να καταλάβουμε όλοι ότι αφαιρούμε από τα παιδιά μας την ικανότητα να είναι κριτικά σκεπτόμενα, λέγοντάς τους ότι θέλουμε να προστατεύσουμε την αθωότητά τους», σχολίασε η Άσλεϊ Γκαντ, η οποία εκπροσωπεί το Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ακρόασης. «Μια μέρα θα γίνουν ενήλικες και πρέπει να είναι ενημερωμένοι ενήλικες».

Ο ΜακΚλέιν αντέκρουσε τους ισχυρισμούς κατά του νομοσχεδίου και την κριτική, υποστηρίζοντας ότι «πολλά από τα πράγματα που προβλήθηκαν ήταν παραπληροφόρηση».

«Αυτή η ιδέα ότι θα υπάρξει απαγόρευση βιβλίων και όλα τα σχετικά είναι μύθος, δεν είναι αλήθεια», είπε. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι οι γονείς θα συνεχίσουν να έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τι υλικό χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία [των παιδιών τους] και να έχουν τη δυνατότητα να το αμφισβητήσουν».

 

– Από την Lifo με πληροφορίες από την Washington Post

 

 

© T-zine.gr

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί