Now Reading
Zero waste workshop: “Θησαυροί από τα σκουπίδια μας”

Zero waste workshop: “Θησαυροί από τα σκουπίδια μας”

Το Lesvos Solidarity, το εργαστήριο Humade Crafts Workshop και ομάδα Swaplanet, σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, 19.00-20.30μμ σε ένα δωρεάν webinar – εργαστήριο με τίτλο “Zero waste workshop: Θησαυροί από τα σκουπίδια μας”.

 

Zero waste workshop: “Θησαυροί από τα σκουπίδια μας”

Η ομάδα της πρώτης πλατφόρμας ανταλλαγής παιδικού ρουχισμού Swaplanet σε συνεργασία με το Humade Crafts Workshop και εισηγήτρια την Γιούλα Κουτσουμπού, σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, 19.00-20.30μμ σε ένα ΔΩΡΕΑΝ webinar – εργαστήριο με τίτλο “Zero waste workshop: Θησαυροί από τα σκουπίδια μας“.

Τί έμεινε στο χώρο μας και μοιάζει να μη μας χρειάζεται; Τί περίσσεψε; Ποιο είναι το πιο συχνό μας σκουπίδι; Μπορούμε να φτιάξουμε κάτι από αυτό; Τί μπορούμε να φτιάξουμε από αυτό; Κάτι μεγάλο ή κάτι μικρό; Κάτι μαζί; ‘Έχετε σκεφτεί πόσα αντικείμενα και πόσες συσκευασίες χρησιμοποιούμε καθημερινά, τα οποία πηγαίνουν στα σκουπίδια και όταν χρειαζόμαστε κάτι για εμάς ή το σπίτι μας, το αγοράζουμε καινούριο δίνοντας επιπλέον χρήματα;

Τι θα γινόταν εάν μεταποιούσαμε ελαφρώς τα αντικείμενα που ήδη έχουμε στο σπίτι μας για να δημιουργήσουμε αυθεντικά και πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα, εξοικονομώντας χρήματα και προστατεύοντας παράλληλα τον πλανήτη μας;

Σε αυτό το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι μας, τα οποία θα κατέληγαν στα σκουπίδια για να δημιουργήσουμε χρήσιμα καθημερινά αντικείμενα, δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή.

Τι θα κάνουμε ακριβώς:

Με τις υποδείξεις και τη βοήθεια της έμπειρης εισηγήτριας μας Γιούλας, θα φτιάξουμε:

  • τσάντες από παλιές μπλούζες ή από φουλάρια ή κάποιο άλλο μεγάλο κομμάτι ύφασμα
  • ένα μικρό πορτοφόλι από ένα άδειο κουτί δημητριακών καθώς και
  • μικρές θηκούλες πολλαπλών χρήσεων από πλαστικά μπουκάλια και τα καπάκια τους.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τις κατασκευές στη διάρκεια του εργαστηρίου:

  • Ψαλίδι
  • 2 ίδια πλαστικά μπουκάλια με τα καπάκια τους
  • T-shirt ενηλίκων σε μεγάλο νούμερο
  • Μεγάλο κομμάτι τετράγωνο ύφασμα
  • Διάφανη ταινία ή χαρτοταινία
  • Άδειο κουτί δημητριακών
  • Βέλκρο με αυτοκόλλητο

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ!

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, θα σας αποσταλούν οι κωδικοί για τη σύνδεση μέσω Zoom.

Λίγα λόγια για τo Humade Crafts Workshop

Από το Νοέμβριο του 2017, το εργαστήριο Humade Crafts Workshop έχει έδρα και δρα στο Mosaik Support Center –Κέντρο Στήριξης Προσφύγων και Ντόπιων. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης και λειτουργεί από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αλληλεγγύη Λέσβου» (Lesvos Solidarity). Το εργαστήριο ασχολείται κυρίως με το upcycling, δημιουργεί, δηλαδή, έργα τέχνης, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υλικά που πολλοί θεωρούν σκουπίδια, καθώς και φυσικά υλικά.
Αγοράζονται αυστηρά τα απαραίτητα υλικά και μονάχα ότι δεν μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζουν την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, καλλιεργώντας παράλληλα και οικολογική συνείδηση.
Η δράση τους επεκτείνεται σε άλλους χώρους πολιτιστικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, ανοιχτούς ή κλειστούς και σε ιδρύματα (σχολεία, Πανεπιστήμια).
Στο εργαστήριο γίνεται συλλογή, διαλογή και διανομή αντικειμένων, έτσι ώστε να περνούν από αυτούς που δεν τα χρειάζονται πια, σε όσους τα θέλουν!

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα Σwaplanet

Δείτε Επίσης

Η ιδέα της ομάδας Swaplanet προέκυψε από το γεγονός ότι ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας παράγει το 10% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και το 73% αυτών των ρούχων καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρώνονται επιβαρύνοντας τον πλανήτη μας!
Χρησιμοποιώντας την κυκλική οικονομία βοηθάμε τους γονείς να καλύψουν τις ανάγκες τους για παιδικό ρουχισμό, να εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο να συνεισφέρουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και να προστατεύσουν τον πλανήτη μας.
Τα ρούχα που δεν αναρτώνται στην πλατφόρμα, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Fabric Republic, και Khora Athens δωρίζονται σε κοινωνικές δομές που τα έχουν ανάγκη, ανακυκλώνονται, και αλλάζουν χρήση μέσω μεταποίησης από ομάδες ΑΜΕΑ υποστηρίζοντας την συμπερίληψή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες για τον τροπο που λειτουργεί η πλατφόρμα μας και για να παρακολουθείτε τις δράσεις και τα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια της ομάδας μας, κάντε Like στις Σελίδες μας στο Facebook:/swaplanet και στο Instagram:/swaplanet
Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα μας www.swaplanet.com και επικοινωνήσετε μαζί μας για να παραγγείλετε τη ΔΩΡΕΑΝ σακούλα για τα παιδικά σας ρούχα και μπορείτε να κανονίσετε ραντεβού για να τα παραλάβουμε συμπληρώνοντας τη φόρμα στην πλατφόρμα μας.

Δείτε το Facebook event ΕΔΩ!

 

Εκδηλώσεις | T-zine.gr | 05.02.2022

 

© T-zine.gr  

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί