Now Reading
Ζώντας στις ομοφοβικές LGBT-free ζώνες της Πολωνίας: Μια 19χρονη αφηγείται

Ζώντας στις ομοφοβικές LGBT-free ζώνες της Πολωνίας: Μια 19χρονη αφηγείται

Πολωνία: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 | 01:29

LGBTQI News | T-zine.gr

ο 1/3 της Πολωνίας δηλώνει επισήμως ότι είναι «LGBT-Free zones»
 

Ζώντας στις ομοφοβικές LGBT-free ζώνες της Πολωνίας: Μια 19χρονη αφηγείται

H 19χρονη Alicia ζει στις «LGBT-Free zones» της Πολωνίας.

Η 19χρονη Alicia αποκαλύπτει την πραγματικότητα του να είσαι queer και να μένεις στις LGBT-free zones της Πολωνίας.

Το 1/3 της Πολωνίας δηλώνει επισήμως ότι είναι «LGBT-Free», με τις επίσημες δεσμεύσεις από τους τοπικούς δήμους που τάσσονται κατά της «LGBT προπαγάνδας». Περίπου 100 Πολωνικές δημοτικές ή τοπικές κυβερνήσεις διακηρύττουν ότι είναι «απαλλαγμένοι από LGBT+ ιδεολογίες».

Οι τοπικές αρχές στις ζώνες αυτές δεσμεύονται ότι θα απέχουν από έργα που ενθαρρύνουν την ανοχή και ότι θα αποφεύγουν την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε Μ.Κ.Ο. που δουλεύουν για την προώθηση των ίσων δικαιωμάτων.

Ένας χάρτης, ο «Άτλας του Μίσους», που δημιουργήθηκε από ακτιβιστές, αποκαλύπτει την έκταση της Πολωνίας που έχει υπογράψει αυτή τη δέσμευση. Η περιοχή μάλιστα είναι μεγαλύτερη από την έκταση της Ουγγαρίας.

 

Η Αλίσια, 19 ετών, είναι μία queer γυναίκα και ένα απ’ τα λίγα ανοιχτά LGBTI άτομα στο χωριό της. Η ίδια μιλώντας στο Channel 4 News λέει ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί. Δηλώνει τρομαγμένη καθημερινά καθώς ζει στη «LGBT-Free Ζώνη».

Διαβάστε: Τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να ενωθούν, καθώς το πολιτικό κίνημα κατά της LGBTI κοινότητας αυξάνεται στην Πολωνία.

«Οι γείτονές μου φοβούνται να πουν μπροστά μου ότι δεν τους αρέσω κι ότι δεν με αποδέχονται» λέει. Έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να μιλήσει για τα δικαιώματα των LGBTI αλλά αυτό την έχει κάνει μεγαλύτερο στόχο.

«Φοβάμαι, διότι γνωρίζουν που μένω. Όμως ο τρόμος με ενθαρρύνει. Κάποιος πρέπει να πολεμήσει».

Η δεκαεννιάχρονη δίνει τη δική της μάχη με τον δικό της τρόπο και καθώς τα ομοφοβικά γκράφιτι και αυτοκόλλητα ξεφυτρώνουν σ’ ολόκληρη την πόλη της, αυτή τα καλύπτει με τ’ αυτοκόλλητά της που γράφουν: «Too queer to fear».

Τον περασμένο χρόνο, η πόλη Biaĺystok της Πολωνίας έκανε την πρώτη της Pride παρέλαση, αλλά μία ομάδα εξτρεμιστών επιτέθηκε, πετώντας στους LGBTI+ αγωνιστές πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και κροτίδες. Η Αλίσια παρευρέθη στην παρέλαση και δέχθηκε επίθεση. «Ήταν τρομακτικό. Οι χούλιγκανς μ’ επέλεξαν ως στόχο, πετώντας κροτίδες» είπε.

Ο αριθμός των «LGBT-Free Ζωνών» στην Πολωνία συνεχίζει να μεγαλώνει, ακόμα και μετά το πέρασμα του ψηφίσματος απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Δεκέμβρη, που καταδίκασε έντονα την ιδέα των ζωνών αυτών.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιέγραψαν αυτό το μέτρο ως μέρος «ενός ευρύτερου πλαισίου επιθέσεων εναντίον της LGBTI+ κοινότητας, το οποίο περιλαμβάνει αυξανόμενη ρητορική μίσους από δημόσιους κι εκλεγμένους αξιωματούχους και δημόσια μέσα ενημέρωσης, καθώς κι επιθέσεις κι απαγορεύσεις Pride παρελάσεων και δραστηριοτήτων, όπως το Rainbow Friday».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Πολωνία: Το συντηρητικό Gazeta Polska διένειμε τελικά τα χυδαία ομοφοβικά αυτοκόλλητα

Διαβάστε: Επίθεση ακροδεξιών στο Pride σε πόλη της Πολωνίας – Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απειλές

Δείτε Επίσης

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter


© T-zine.gr με πληροφορίες από efsyn.gr & LiFO

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί